صفر تا صد وام های دانشجویان علوم پزشکی

صفر تا صد وام های دانشجویان علوم پزشکی زارا: زارا صفر تا صد وام های دانشجویان علوم پزشکی


به گزارش زارا به نقل از ایسنا، وام دانشجویی یکی از تسهیلاتی است که صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بمنظور حفظ امنیت روانی، کاهش فشارها و استرس های وارده به دانشجویان، خصوصاً دانشجویانی که در شهری غیر از محل سکونت خود تحصیل می کنند در کنار شهریه و هزینه های سنگین همچون هزینه های رفت وآمد، اسکان دانشجو، تغذیه، تحصیل و … را متحمل می شوند، لحاظ کرده است. وام دانشجویی از تسهیلات تدارک دیده شده از طرف صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت برای دانشجویانی است که در دانشگاه های علوم پزشکی مشغول به تحصیل هستند.
وام های دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی به چهار گروه «تحصیلی»، «ضروری»، «ضروری دو برابر» و «ودیعه مسکن» دسته بندی می شود. دانشجویان برمبنای ماهیت هر وام، به گروههای چندگانه تقسیم بندی شده اند و باتوجه به دانشگاه محل تحصیل، وضعیت تاهل و مقطع تحصیلی، مبالغی را در قالب وام دانشجویی دریافت می کنند.


تفاوت وام های صندوق رفاه وزارت بهداشت با صندوق رفاه وزارت علوم
صندوق رفاه دانشجویان وزارت علوم نیز مجری ارائه انواع تسهیلات در قالب وام دانشجویی به سایر دانشجویان کشور است. روند ثبت درخواست دریافت وام میان دانشجویان دو وزارتخانه علوم و بهداشت یکسان است اما مبالغ و انواع وام هایی که دریافت می کنند، متفاوت می باشد. وام های دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی در مقایسه با دانشگاه های وزارت علوم از نظر دسته بندی کمتر است. بااینکه وام های دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی به ۴ دسته تقسیم می شود اما وام های دانشجویان وزارت علوم به وام ها به ۵ دسته "تحصیلی"، "ودیعه مسکن متاهلی"، "شهریه"، "بند ج تبصره ۹ قانون بودجه کل کشور" و "تغذیه" طبقه بندی می شود.

وام های دانشجویی وزارت علوم
میزان وام تحصیلی دانشجویان در سال تحصیلی فعلی در مقاطع کاردانی، کارشناسی و کارشناسی پیوسته معادل یک میلیون و ۹۵۰ هزار تومان بود که برای سال تحصیلی آینده مبلغ ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان تعیین شده است. همین طور وام تحصیلی دانشجویان تحصیلات تکمیلی در مقاطع کارشناسی ارشد پیوسته، کارشناسی ارشد ناپیوسته و دکترای حرفه ای در سال تحصیلی گذشته معادل یک میلیون و ۹۵۰ هزار تومان بود. هم اکنون، مبلغ این وام ۳ میلیون تومان در نظر گرفته شده است.
همین طور دانشجویان دکتری تخصصی پیوسته و ناپیوسته مبلغ ۶ میلیون تومان نیز در سال تحصیلی گذشته برای وام تحصیلی دریافت می کردند. وام این گروه از دانشجویان با افزایش ۵۰۰ هزار تومانی به مبلغ ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان در سال تحصیلی جدید رسیده است.
وام مسکن به ۳ گروه "شهر تهران"، "کلان شهرها" و "سایر شهرها" تقسیم می شود، در سال تحصیلی گذشته، میزان وام مسکن در پایتخت معادل ۳۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بود. در سال تحصیلی جدید، این مبلغ معادل ۳۵ میلیون تومان است. وام مسکن متاهلی در کلان شهرهای ایران برای سال تحصیلی گذشته معادل ۲۶ میلیون تومان بود؛ مبلغ این وام در سال تحصیلی جدید ۳۰ میلیون تومان است. همین طور مبلغ این وام در سایر شهرهای ایران در سال قبل تحصیلی، مبلغ ۱۹ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بود که با افزایش ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار تومانی معادل ۲۵ میلیون تومان برای سال تحصیلی جدید است.
میزان وام شهریه در سال قبل تحصیلی برای مقاطع کاردانی، کارشناسی پیوسته و کارشناسی ناپیوسته معادل ۱ میلیون و ۳۰۰ هزار تومان بود. این مبلغ در سال تحصیلی جدید معادل ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان درنظر گرفته شده است. وام دانشجویان تحصیلات تکمیلی در مقاطع کارشناسی ارشد پیوسته، کارشناسی ارشد ناپیوسته و دکتری حرفه ای در سال تحصیلی گذشته نیز به میزان ۲ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان بود. این مبلغ در سال تحصیلی آتی با افزایش ۴۰۰ هزار تومانی به مرز ۳ میلیون تومان رسیده است. همین طور مبلغ وام شهریه دانشجویان دکتری تخصصی پیوسته و ناپیوسته در سال قبل تحصیلی معادل ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان بود. این مبلغ در سال تحصیلی جدید نیز همان ۶ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان خواهد بود.

وام های دانشجویی وزارت بهداشت
دانشجویان برمبنای وضعیت تاهل، «وام تحصیلی» دریافت می کنند که براین اساس، میزان مبلغ پرداختی وام تحصیلی برای دانشجویان مجرد و متاهل متفاوت می باشد. دانشجویان مجرد متقاضی وام تحصیلی مبلغ ۵ میلیون و ۵۰۰ هزار ریال بصورت ماهانه در قالب وام تحصیلی دریافت می کنند در صورتیکه مبلغ درنظر گرفته شده برای دانشجویان متاهل، ۱۰ میلیون ریال در هر ماه است.
دانشجویان متاهل مرد به ازای هر فرزند خود، مبلغ ۴ میلیون ریال حق اولاد دریافت می کنند.
پروسه ثبت درخواست وام تحصیلی دانشجویان علوم پزشکی از روز چهارشنبه ۱۹ بهمن ماه ۱۴۰۱ شروع شد و تا روز دوشنبه ۱۵ اسفند ماه ادامه داشت. بنابر اعلام مسئولان صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، مبلغ ۱۵۵۰ میلیاردریال در قالب وام تحصیلی برای نیم سال دوم تحصیلی لحاظ کرده و آنرا به دانشگاه های علوم پزشکی کشور ابلاغ کرده است.



وام ضروری دانشجویان علوم پزشکی
وام ضروری تنها یک نوبت در طول تحصیل برای دانشجویان لحاظ می شود. دانشجویان مقاطع تحصیلی کاردانی، کارشناسی ناپیوسته، کارشناسی پیوسته، کارشناسی ارشد و دکتری حرفه ای مبلغ ۲۵ میلیون ریال دریافت می کنند. همین طور دانشجویان مقاطع دکتری تخصصی و دکتری پژوهشی (Ph.D) و دستیاران تخصصی نیز مبلغ ۴۰ میلیون ریال دریافت می کنند.
بااینکه پرداخت وام ضروری فقط یک دفعه در طول تحصیل برای دانشجویان لحاظ شده اما در صورت تامین منابع، تعداددفعات پرداخت وام در بعضی مقاطع افزایش خواهد یافت. به این شکل که در صورت افزایش تعداد دفعات پرداخت وام، تعداد پرداخت وام برای دانشجویان مقاطع کاردانی، کارشناسی ناپیوسته، کارشناسی ارشد ناپیوسته تغییر نمی کند و همچنان حداکثر یک نوبت در مدت زمان تحصیل است. اما در صورت تامین منابع مورد نیاز، دانشجویان مقطع کارشناسی پیوسته می توانند ۲ نوبت در طول تحصیل خود از وام ضروری بهره مند شوند و تعداد دفعات دریافت وام دانشجویان مقطع دکتری حرفه ای با افزایش دو نوبتی، به ۳ نوبت در طول تحصیل می رسد.
همین طور تعداد نوبت های دریافت وام ضروری دانشجویان مقاطع دکتری تخصصی، دکتری پژوهشی و دستیاران تخصصی در صورت تامین منابع به ۲ نوبت در مدت زمان تحصیل می رسد.




کدام دانشجویان «وام ضروری دو برابر»دریافت می کنند؟
«وام ضروری دو برابر» مختص تمام دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی نیست و برخورداری از این وام نیازمند داشتن شرایط درنظر گرفته شده است. نفرات اول تا سوم المپیادهای ورزشی دانشگاه های کشور در بخش های تیمی و انفرادی، نفرات اول تا سوم چه در بخش تیمی و چه در بخش انفرادی المپیادهای فرهنگی دانشگاه های کشور، نفرات اول تا سوم بخش تیمی و انفرادی مسابقات ورزشی بین المللی و جهانی دانشجویی، نفرات اول تا سوم مسابقات قرآنی دانشگاه های کشور، نفرات اول تا سوم مسابقات قرآنی بین المللی، نفرات اول تا سوم امتحانات جامع علوم پایه و کارورزی، نفرات اول تا سوم در بخش های تیمی و انفرادی المپیادهای پژوهشی دانشگاه های کشور، دانشجویان حادثه دیده در بلایای طبیعی (سیل، زلزله و…) که در یکی از دانشگاه ها مشغول به تحصیل بوده و خود یا خانواده آنها خسارت دیده باشند، دانشجویان حادثه دیده در سوانح و تصادفات، دانشجویان مبتلا به بیماریهای خاص و پرهزینه، دانشجویان استعدادهای درخشان معرفی شده از مدیریت مطالعات و توسعه آموزش پزشکی دانشگاه یا دانشکده، مشمول دریافت وام ضروری دو برابر هستند.
واجدان شرایط در صورتی می توانند وام ضروری دو برابر دریافت نمایند که یک ترم از زمان دریافت وام ضروری آنها گذشته باشد اما دانشجویان حادثه دیده در بلایای طبیعی، سوانح، تصادفات و مبتلایان به بیماریهای خاص ملزم به رعایت فاصله زمانی دریافت وام نیستند.



وام ودیعه مسکن
وام ودیعه مسکن برای ۳ دسته از دانشجویان تعریف شده است. به این صورت که دانشجویان گروه یک که در دانشگاه های علوم پزشکی ارتش، انستیتو پاستور ایران، علوم پزشکی ایران، علوم پزشکی بقیه الله (عج)، علوم توانبخشی، دانشگاه تربیت مدرس، علوم پزشکی تهران، سازمان انتقال خون، شاهد، علوم پزشکی شهیدبهشتی، هلال احمر ایران و پژوهشگاه رویان مشغول به تحصیل هستند، مبلغ ۷۰۰ میلیون ریال برای وام ودیعه مسکن دریافت می کنند.
مبلغ ۶۰۰ میلیون ریال برای دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی اراک، اردبیل، ارومیه، اصفهان، البرز، ایلام، بندرعباس، بوشهر، بیرجند، تبریز، جندی شاپور اهواز، خراسان شمالی، زاهدان، زنجان، سمنان، شهرکرد، شیراز، قزوین، قم، کردستان، کرمان، کرمانشاه، گلستان، گیلان، لرستان، مازندران، مشهد، همدان، یاسوج، یزد لحاظ شده است.
دانشجویان گروه سوم نیز که شامل شاغلان به تحصیل در دانشکده ها و دانشگاه های علوم پزشکی آبادان، اسدآباد، اسفراین، ایرانشهر، بابل، بم، بهبهان، تربت جام، تربت حیدریه، جهرم، جیرفت، خمین، خوی، خلخال، دزفول، رفسنجان، زابل، ساوه، سبزوار، سراب، سیرجان، شاهرود، شوشتر، فسا، کاشان، گراش، گناباد، لارستان، مراغه، نیشابور می شوند، مبلغ ۵۰۰ میلیون ریال در قالب وام ودیعه مسکن دریافت می کنند.
مدت زمان سنوات تحصیلی درنظر گرفته شده برای هر سه دسته از دانشجویان جهت دریافت وام "ودیعه مسکن متاهلی" یکسان است و هیچ ارتباطی میان شهر محصل تحصیل و مدت زمان درنظر گرفته شده، وجود ندارد. مدت زمانی که برای مقاطع کاردانی، کارشناسی ناپیوسته، کارشناسی ارشد ناپیوسته لحاظ شده است، حداکثر ۴ نیم سال تحصیلی است. سنواتی که برای دانشجویان کارشناسی پیوسته درنظر گرفته شده است، حداکثر ۸ نیم سال تحصیلی است.
حداکثر سنوات تحصیلی برای دریافت وام ودیعه مسکن متاهلی صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، حداکثر ۱۴ نیم سال برای دکتری عمومی لحاظ شده است. همین طور حداکثر سنوات تحصیلی برای مقاطع مقاطع دکتری تخصصی، دکتری پژوهشی، دستیاران و فلوشیپ، ۹ نیم سال تحصیلی است.





تغییر وام های صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت در مقایسه با سال گذشته
وام های دانشجویان علوم پزشکی در سال تحصیلی گذشته به پنج دسته «تحصیلی»، «ضروری»، «شهریه»، «تسهیلات تولد فرزند» و «ودیعه مسکن» تقسیم شدند که در وام تحصیلی برای دانشجویان مجرد بصورت ماهیانه ۳۵۰ و متاهل ۷۰۰ هزار پرداخت می شود. همین طور مبلغ پرداخت وام ضروری در مقاطع کاردانی و کارشناسی یک میلیون و ۵۰۰ و در مقاطع تحصیلات تکمیلی نیز سه میلیون تومان تعیین شده است.
وام شهریه نیز برای دانشجویان علوم پزشکی در مقطع کاردانی تا سقف ۵ میلیون تومان در چهار نوبت پرداخت می شود و دانشجویان کارشناسی برای ۸ نوبت تحصیلی تا سقف ۱۰ میلیون، دانشجویان کارشناسی ارشد تا سقف ۱۶ میلیون و دکتری نیز تا سقف ۲۰ میلیون تومان دریافت می کردند.
همین طور تسهیلات فرزندآوری نیز برای هر فرزند سه میلیون تومان در نظر گرفته شده است. مبلغ وام ودیعه مسکن نیز بین ۶۰ تا ۴۰ میلیون تومان باتوجه به شهر محل اسکان متغیر بود.
وام دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی در سال تحصیلی جاری به وام های دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی به چهار گروه «تحصیلی»، «ضروری»، «ضروری دو برابر» و «ودیعه مسکن» دسته بندی می شود.


مهم ترین مواد بخشنامه استفاده از صندوق تسهیلات صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت
صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در امتداد استفاده از خدمات رفاهی این صندوق، بخشنامه ای تنظیم کرده است که دانشجویان بر مینای آن، می توانند درخواست دریافت وام را ثبت کنند.
در امتداد اجرای ماده ۲۳ بخشنامه نحوه ی استفاده از تسهیلات صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و بمنظور تعیین نحوه پرداخت تسهیلات، این دستورالعمل تدوین و دانشگاه ها ملزم به اجرای آن هستند.
برمبنای ماده ۲، تسهیلات صندوق حسب مورد به دانشجویان متقاضی، دارای صلاحیت اخلاقی و رعایت کننده شئون دانشجویی، دارا بودن اولویت نیاز مالی، سپردن تعهد محضری و ثبت نام در حداقل تعداد واحدهای مورد لزوم طبق مقررات آموزشی (دانشجویان نیمسال آخر با حداقل نصف واحدهای مورد لزوم) قابل پرداخت خواهد بود.
در ماده ۳ بخشنامه نحوه ی استفاده از تسهیلات صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت آمده است، اعطای هر گونه تسهیلات و خوابگاه فقط بعد از گرفتن سند تعهد محضری مجاز است و مسئولیت گرفتن سند تعهد محضری معتبر بر عهده دانشگاه ها است.
برمبنای ماده ۸ این بخشنامه، پرداخت وام به دانشجویان انتقالی و جابجایی با رعایت ضوابط بلامانع است. دانشجویان میهمان نیز باید بوسیله دانشگاه مبداء درخواست وام کنند.
برمبنای ماده ۹، همه تسهیلات اعطایی موضوع این دستورالعمل مشمول کسر ۴ درصد کارمزد می شوند. همین طور برمبنای ماده ۱۱ بخشنامه نحوه ی استفاده از تسهیلات صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت، بازپرداخت تسهیلات در طول تحصیل به دو روش صورت می پذیرد. یک دانشجویان می توانند بوسیله منوی درخواست های تأیید شده و گزینه پرداخت اینترنتی در پرتال صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت اقدام نمایند. همین طور دانشجویان می توانند با استفاده از پوز مستقر در ادارات رفاه دانشگاه ها و دانشکده های علوم پزشکی، اقساط وام خودرا پرداخت کنند.
برمبنای ماده ۱۲، دانشجویان زن که به دلیل شهادت، فوت، از کارافتادگی همسر و یا متارکه، فرزند یا فرزندانشان را تحت تکفل دارند، با ارائه اسناد و مدارک قانونی می توانند همانند افراد متأهل از مزایای مذکور بهره مند شوند.
برمبنای ماده ۱۳، دانشجویانی که به هر علت از وام های اعطایی صندوق رفاه بهره برده اند اما پرداخت وام به آنان مجاز نبوده، مکلف هستند، مبالغ دریافتی را بصورت یکجا به صندوق بازپرداخت کنند. ادامه پرداخت وام به این دانشجویان بعد از احراز شرایط دریافت وام منوط به بازپرداخت کامل وام های یاد شده است. مسئولیت کنترل و پیگیری موضوع این ماده بر عهده دانشگاه است.

آیا احتمال افزایش مبالغ وام وجود دارد؟
بنابر اظهارات دکتر علی اکبر محمدی، رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، احتمال افزایش مبالغ وام های دانشجویی دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی وجود دارد. وی در گفت و گو با ایسنا، اعلام نمود: پیشنهاد افزایش وام های دانشجویان علوم پزشکی در هیئت امنای صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت مطرح شده و در صورت صورت تایید، موضوع افزایش وام لحاظ می شود و میزان وام های دانشجویی افزایش خواهد یافت.
به گفته ی ایشان، پس از آن که موافقت با افزایش وام ها از طرف هیئت امنای صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تایید گردد، جزییات رسانه ای خواهد شد.
به گزارش زارا به نقل از ایسنا، شاید بتوان گفت پرداخت وام مناسب، باتوجه به نرخ تورم جامعه بمنظور کاهش بار روانی دانشجویانی که دور از خانواده خود مشغول به تحصیل هستند، یک حق مسلم بشمار می رود. برای اینکه بررسی مبالغ وام های دانشجویی بیان کننده این موضع است که هیچ تناسبی میان مبالغ وام های دانشجویی و هزینه های زندگی وجود ندارد و این مبالغ نمی توانند تمام نیازها یا حتی قسمتی از آنرا پوشش دهند. پس افزایش مبالغ وام های دانشجویی مستلزم توجه بیشتر و اختصاص اعتبار بیشتر به این حوزه است که توجه بیشتر مسئولان امر را می طلبد.




منبع:

0.0 / 5
342
1402/01/04
14:13:20
تگهای خبر: آموزش , اینترنت , بهداشت , تسهیلات
این مطلب زارا را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط زارا
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۸ بعلاوه ۲
زارا ZARA

زارا

فروش برند زارا

zarakala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت زارا محفوظ است