مدیركل امور دانشجویی وزارت بهداشت در گفت وگو با زارا اعلام كرد

برنامه ای برای افزایش قیمت غذای دانشجویان نداریم

برنامه ای برای افزایش قیمت غذای دانشجویان نداریم به گزارش زارا، مدیرکل امور دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اعلان اینکه هم اکنون برنامه ای برای افزایش قیمت وعده های غذایی دانشجویان برای سال تحصیلی آتی نداریم، اظهار داشت: باتوجه به شرایط اقتصادی کشور و با توجه به این که این احتمال وجود دارد دانشجویان به لحاظ مالی تحت فشار باشند، درنظر داریم وعده های غذایی در سال تحصیلی آتی را به قیمت فعلی عرضه نماییم.


دکتر احد بنار در گفت و گو با ایسنا، ضمن اعلام این مطلب درباره ی تعیین ردیف بودجه «نشان دار» برای تغذیه دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی اظهار داشت: بودجه ای نشان دار در ردیف های بودجه ای در رابطه با حوزه های «دانشجویی_فرهنگی» برای موضوع تغذیه دانشجویان علوم پزشکی درنظر گرفته شده است. مبلغ ۱۵۰۰ میلیارد تومان به عنوان بودجه یکساله تغذیه دانشجویان لحاظ شده است، اما این مبلغ تنها پاسخگوی قسمتی از هزینه ها است و ما ناچار هستیم که باقیمانده هزینه تغذیه دانشجویان را از محل درآمدهای اختصاصی دانشگاه ها تامین نماییم.
وی افزود: از شروع سال جاری تاکنون، طی ۲ مرحله مبالغی را بابت تغذیه به دانشگاه های علوم پزشکی پرداخت کرده ایم و بدنبال منسجم کردن این پرداخت ها هستیم. در این جهت طی هماهنگی هایی که با سازمان برنامه و بودجه داشته ایم، در نظر داریم در صورتی که اعتبار مورد نیاز را در دسترس داشته باشیم، مبالغ مربوط به مسائل تغذیه را بصورت ماهیانه یا حداکثر هر ۲ ماه یکبار به دانشگاه ها پرداخت نماییم.
مدیرکل امور دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اعلان اینکه بر طبق برآوردهای انجام شده، هزینه تغذیه دانشجویان علوم پزشکی طی یک سال معادل ۴ هزار میلیارد تومان می شود، اظهار داشت: ما برای تامین اختلاف میان هزینه های تمام شده و بودجه لحاظ شده برای تغذیه دانشجویان، ناچار هستیم از محل درآمدهای اختصاصی دانشگاه ها استفاده نمائیم. اگررچه دانشگاه های علوم پزشکی نسبت به سال قبل دارای بودجه نشان دار در بحث تغذیه شده اند و این یک اتفاق مثبت است، اما بازهم دانشگاه ها در این راه با مشکلات مواجهند. پس ما بدنبال افزایش بودجه تغذیه دانشگاه های علوم پزشکی هستیم تا از فشاری که دانشگاه ها متحمل می شوند، بکاهیم.
دکتر بنار افزود: دانشگاه ها بوسیله منابع مختلف هزینه های تغذیه دانشجویان را پرداخت می کنند و بخشی نیز شامل طلبکاری پیمانکاران می شود. بر طبق بخشنامه های موجود، دانشجویان فقط ۱۰ درصد قیمت تمام شده وعده های غذایی را پرداخت می کنند. آنها در مجموع مبلغ ۱۲ هزار تومان برای ۳ وعده غذایی پرداخت می کنند در حالی که قیمت تمام شده این ۳ وعده غذایی حدود ۱۵۰ هزار تومان است.
مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اعلان اینکه بدهی انباشت شده دانشگاه های علوم پزشکی در سال ۱۴۰۱ به پیمانکاران حدود ۱۰۰۰ میلیارد تومان است، اشاره کرد: میزان بدهکاری دانشگاه های علوم پزشکی را در نامه ای به سازمان برنامه و بودجه اعلام نموده ایم و اختصاص بودجه برای پرداخت بدهی ها را خواهان شده ایم. طلب تعدادی از پیمانکاران به مرز ۱۲ میلیارد تومان می رسد و این احتمال وجود دارد که آنها دیگر توان همکاری با دانشگاه ها را نداشته باشند.
وی اشاره کرد: ما نسبت به کاهش کیفیت غذاها در سال تحصیلی آتی نگران هستیم، پس از سازمان برنامه و بودجه تفاضا می نماییم که به موضوع تغذیه دانشجویان عنایت داشته باشند تا بتوانیم غذای با کبفیت و باهمان قیمت قبلی در اختیار جامعه هدف قرار دهیم.

برخورداری از حق انتخاب غذای نیم پرس
وی درباره ی ارائه غذای نیم پرس به دانشجویان اظهار داشت: تعداد زیادی از دانشگاه های علوم پزشکی وعده های غذایی را بصورت نیم پرس در اختیار دانشجویان قرار می دهند. موضوع ارائه غذای نیم پرس به دانشگاه ها خصوصاً برای دختران دانشجو به دانشگاه های علوم پزشکی ابلاغ گردیده است. اگر دانشجویان تمایل داشته باشند، از حق انتخاب غذای نیم پرس در وعده شام برخوردار می باشند و بدین سان هزینه غذای نیم پرس را پرداخت می کنند.
دکتر بنار افزود: تعدادی از دانشگاه ها نیز ابتکار به خرج داده اند و غذای نیم پرس را برای وعده غذایی شام درنظر گرفته اند و هزینه ای دریافت نمی کنند. چنین الگویی در بعضی دانشگاه ها اجرا شده است. الگویی دیگر در دانشگاه ها در راستای جلوگیری از اسراف غذا اجرا می شود. هنگامی که دانشجویان برای صرف وعدهای غذایی مراجعه می کنند فردی که مسئولیت کشیدن غذا را برعهده دارد، اگر دانشجویان تمایل داشته باشند، غذای کمتری برای آنها می کشد.
وی اشاره کرد: گاهی مشکل اسراف به سبب کیفیت نامرغوب مواد اولیه است که رسیدگی به وضعیت غذایی به دانشگاه ها ابلاغ کردیم و با این مساله توانستیم بخش زیادی از مشکلات کیفیت پایین مواد غذایی را مرتفع نماییم. ارائه غذای نیم پرس جزو اولویت های ما شمرده می شود.
مدیرکل امور دانشجویی وزارت بهداشت در آخر درباب سایر راهکارهای صرفه جویی و جلوگیری از اسراف اظهار داشت: در این جهت ارائه غذای خوراک (بدون برنج) برای وعده شام به دانشگاه های علوم پزشکی را پیشنهاد داده ایم.




منبع:

0.0 / 5
307
1402/05/01
10:20:46
تگهای خبر: آموزش , اقتصاد , بهداشت , دانشگاه
این مطلب زارا را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط زارا
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۹ بعلاوه ۴
زارا ZARA

زارا

فروش برند زارا

zarakala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت زارا محفوظ است