به خدا هوش مصنوعی بود من نیستم!

به خدا هوش مصنوعی بود من نیستم! به گزارش زارا، اگر شما هم اینروزها تصاویر و آهنگ هایی را می بینید و می شنوید که مطمئن نیستید واقعی هستند یا خیر، باید بدانید تنها نیستید چون یک نفر تصمیم گرفته نهایت استفاده از یک تکنولوژی پیشرفته را به بهانه سرگرمی تا این حد پایین بیاورد؛ یک سرگرمی گذرا که گاهی اثبات واقعی نبودنِ آن احتیاج به قَسم و آیه دارد!


به گزارش زارا به نقل از ایسنا، هوش مصنوعی که با عنوان مخفف AI شناخته می شود، یک روش برای ساخت ابزارهایی هوشمند با الگوبرداری از هوش انسان است. در واقع هوش مصنوعی ابزاری است که شبیه انسان فکر می کند و در ساده ترین حالت به آسان شدن کارهای او کمک می نماید، هرچند این همه آن چیزی نیست که هوش مصنوعی به ما می دهد؛ ازاین رو نمی توان منکر شد که در کنار تمام مزایا، احیانا معایبی هم دارد. معایبی که گاهی به علت ساختارهای فرهنگی می تواند صدمه هایی به همراه داشته باشد.
این تکنولوژی که بیشتر از نیم قرن است به جزئی جدایی ناپذیر از زندگی انسان تبدیل گشته، شاخه ای گسترده از علوم کامپیوتر است که البته همیشه در چارچوب فیزیکی دیده نمی گردد، موضوعی که نمودی از آنرا در چت جی پی تی (Chat GPT) می بینیم. با این وجود کاربردهای هوش مصنوعی بسیار متفاوت و گسترده است و اینروزها در قسمت مهمی از زندگی ما نقش دارد. از همان لحظه ای که تصمیم می گیریم در رابطه با موضوعی در گوگل سرچ نماییم تا آن زمان که به دستیار صوتی تلفن همراهمان دستور می دهیم یک موسیقی پِلی کند، درحال کار با هوش مصنوعی هستیم.
البته خدمات هوش مصنوعی تنها منحصر به این موارد نیست؛ تشخیص بیماری های مهمی همچون نارسایی قلبی، ساخت دستیار جراح هوش مصنوعی، اخطار زودهنگام بروز سیل، استفاده از چت پات روانشناس، پیشبینی هواشناسی، مقابله با تغییرات اقلیمی و... تنها بخشی از کارهایی است که میتوان با هوش مصنوعی انجام داد؛ البته مانند هر تکنولوژی دیگری، در این بخش هم عده ای به دنبال استفاده های سطحی تر از آن هستند.
موضوعی که طی حدودا دو سال قبل سبب شده تا شناخت افراد از هوش مصنوعی افزایش پیدا کند، شروع به کار و گسترش چت جی پی تی است. حل مسائل برنامه نویسی، ترجمه و ویرایش متون، پاسخ به برخی سوالات، ساخت و ادیت عکس و... همچون کارهایی است که میتوان با چت جی پی تی انجام داد. با این حال، اما به نظر می آید بخشی خاص از این فناوری جذابیت بیشتری پیدا کرده است. بله، بخش زردِ ماجرا!
می دانیم که جذابیت موضوعاتِ زرد محدود به مرزهای جغرافیایی نیست؛ در واقع نمی توان آرمان شهری را تصور کرد که هوش مصنوعی در آن تنها برای مصارف علمی، تحقیقاتی، سهولت در کارها و... استفاده گردد و افرادی پیدا نشوند که صدا یا تصویری جعلی با این تکنولوژی بسازند. با این وجود ما در این گزارش به آن بخشی از هوش مصنوعی می پردازیم که اسباب سرگرمی ایرانی ها را فراهم نموده است.
برای برخی افراد، گمراه کردن دیگران یک سرگرمی بشمار می رود و در این شرایط چه ابزاری بهتر از هوش مصنوعی؟ این تکنولوژی قابلیتی را به این افراد می دهد تا تصاویر، فیلمها و صداهایی جعلی بسازند که دیگران نتوانند درست یا غلط بودن آنها را به سادگی تشخیص دهند. کاری که البته گاهی ابعاد آن از یک سرگرمی فراتر رفته و می تواند چالش زا باشد، چالش هایی که سبب شکل گیری اصطلاح «جعل عمیق» در دسته اخبار جعلی یا Fake Newsها شده است.
در «جعل عمیق» با استفاده از تصویر یا صدای افراد، نسخه ای جعلی می سازند و صدایی را تولید می کنند که هیچگاه آن فرد به زبان نیاورده و یا ویدیو و عکسی از او می سازند که فرد هیچگاه در آن حضور نداشته است. به صورت کلی تولید محتوای جعلی برای افراد مشکل آفرین است، اما صوت و تصویر، بیشتر از متون نوشتاری دست به دست می شود و حتی کسانی که حوصله خواندن متن ها را ندارند، به سادگی زمانی را به دیدن و شنیدن سایر محتواهای جعلی اختصاص می دهند و این محتوا ماندگاری بیشتری هم در اذهان عمومی دارند.
نمودِ بیشتر این اتفاق را در آن چه که در مورد بازیگران، خوانندگان و افراد مشهور اتفاق می افتد، شاهد می باشیم. در واقع گاهی محتوای جعلی ساخته شده توسط هوش مصنوعی آنچنان به حقیقت نزدیک است که حتی رسانه ها هم توانایی تشخیص آنرا ندارند و یک دفعه خبری جعلی به تیتر یکِ رسانه ها تبدیل می شود. در چنین شرایطی فرد مشهور باید با هر ابزاری که در دست دارد، صدایش را به دیگران برساند که محتوای ساخته شده در ارتباط با او نیست.
انتشار عکس جعل شده احسان علیخانی در کنار مه لقا باقری و همینطور دستکاری تصاویر الناز شاکردوست بر تخت بیمارستان و گذاشتن چهره ترانه علیدوستی به جای او، آن هم درست در روزهایی که خبر بستری شدن این بازیگر در بیمارستان دست به دست می شد، آخرین نمونه ها از استفاده زرد از هوش مصنوعی است. موضوعی که احسان علیخانی را وادار کرد تا با انتشار یک استوری در صفحه اینستاگرام خود نسبت به آن واکنش نشان دهد و بنویسد: «عاشق انگیزه و دلِ خوش این رفقا هستم و عشقُ حال جدید، وسط این اوضاع احوال، عکس ادیت می کنن، عکس اصلی و هنرمندانه فتوشاپ و پخش می کنن، کلی پیج و خبرگزاری هم منتشر می کنن و منم باید جواب کلی آدم بدم که: نه بابا من نیستم ادیت شده ام. حداقل بگین ادیت کردین پدر جان. من این دوست عزیز نمی شناسم که یکی کوشیده بشه من».


تصویر سمت راست واقعی
تصویر سمت چپ جعلی

0.0 / 5
297
1403/02/10
19:07:21
تگهای خبر: تولید , خدمات , فناوری , كامپیوتر
این مطلب زارا را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط زارا
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۱
زارا ZARA

زارا

فروش برند زارا

zarakala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت زارا محفوظ است