از ۱۳ عضو کمیسیون فرهنگی مجلس چه می دانیم؟

از ۱۳ عضو کمیسیون فرهنگی مجلس چه می دانیم؟ به گزارش زارا، سر انجام بعد از دو ماه اعضای کمیسیونِ کم طرفدار مجلس شورای اسلامی معرفی گشتند. کمیسیونی که طی ادوار مختلف هیچ گاه آنگونه که باید توسط نمایندگان مجلس جدی گرفته نشده است و باید دید در این دوره و با ۱۳ نفر عضو چگونه می تواند اثرگذاری مناسبی در قانون گذاری های فرهنگی و پیگیری مطالبات جامعه فرهنگ و هنر کشور داشته باشد.


به گزارش زارا به نقل از ایسنا، ظهر روز گذشته یکی از اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی اسامی اعضای این کمیسیون را اعلام نمود و بر این اساس مرتضی آقاتهرانی، محمد میرزائی، حسنعلی اخلاقی امیری، اسماعیل سیاوشی، امیرحسین بانکی پور، سیدعلی یزدی خواه، حمید رسایی، احمد راستینه، علی شیرین زاد، احد بیوته، علی اکبر علیزاده برمی، بیژن نوباوه وطن و امیرحسین ثابتی بعنوان اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس دوازدهم عرضه شدند.
با وجود این که دو ماه از شروع مجلس دوازدهم گذشته است، اما تعداد اعضای کمیسیون فرهنگی به حد نصاب نرسیده و بنابراین این کمیسیون تشکیل نشده بود. در نهایت نمایندگان مجلس شورای اسلامی با اصلاح ماده ۳۸ آئین نامه داخلی مجلس، کمیسیون های باقی مانده همچون کمیسیون فرهنگی را تعیین تکلیف کردند. کمیسیونی که تازه هفته آینده اعضای هیئت رئیسه آن انتخاب خواهند شد.
اما این ۱۳ عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی، که این کمیسیون را از میان تمام کمیسیون های مجلس برگزیده اند، چه سابقه و رزومه ای دارند و با حمایت کدام جریان سیاسی وارد مجلس شده اند؟
ایسنا در این گزارش به بررسی سابقه و فعالیت ۱۳ عضو کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی پرداخته است.

بیشتر بخوانید:

چرا کمیسیون فرهنگی مجلس به حد نصاب نمی رسد؟

مرتضی آقاتهرانی نماینده حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در دوره های هشتم، نهم، یازدهم و دوازدهم مجلس شورای اسلامی بوده است. وی در دور یازدهم مجلس، ریاست کمیسیون فرهنگی را بر عهده داشت. آقاتهرانی همینطور رئیس شورای مرکزی جبهه پایداری انقلاب اسلامی است.
در سابقه علمی او قید شده است که علاوه بر تحصیلات حوزوی، فوق لیسانس روانشناسی، فلسفه و مطالعات اسلامی دارد. آقاتهرانی همینطور سابقه تدریس در حوزه های علمیه و امام جمعه مسجد امام علی (ع) در نیویورک را در کارنامه دارد.
حجت الاسلام محمد میرزایی که بعنوان عضو دیگر کمیسیون فرهنگی معرفی شده، نماینده مردم شاهین دژ و تکاب است که سابقه خدمت در قسمت عقیدتی سیاسی ناجا را دارد و اهل شهر کشاورز شهرستان شاهین دژ است.
حسنعلی اخلاقی امیری هم در دور دوم انتخابات مجلس دوازدهم بعنوان نماینده مردم حوزه انتخابیه مشهد و کلات و بعنوان نامزد مورد حمایت شورای ائتلاف نیروهای انقلاب به مجلس شورای اسلامی راه یافته است. تحصیلات او دکترای فقه و مبانی حقوق اسلامی است. در سابقه کاری او عضویت شورای شهر مشهد هم دیده می شود.
اسماعیل سیاوشی، نماینده مردم فریدن و فریدونشهر، چادگان و بویین میاندشت در مجلس شورای اسلامی هم عضو دیگر کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی است. سیاوشی پیش از این حدود ۹ سال امام جمعه شهرِ داران بود و ائتلاف مردمی نیروهای انقلاب در انتخابات این دوره از وی حمایت کرده بود.
امیرحسین بانکی پور عضو دیگر کمیسیون فرهنگی مجلس است. او که بعنوان نماینده مردم اصفهان، جرقویه، کوهپایه، ورزنه و هرند وارد مجلس دوازدهم شده است، در دوره یازدهم مجلس شورای اسلامی ریاست کمیسیون مشترک طرح جوانی جمعیت و پشتیبانی از خانواده را بر عهده داشت. بانکی پور همینطور در دوره یازدهم در کمیسیون فرهنگی مجلس هم عضو بوده است.
او علاوه بر تحصیلات حوزوی، دارای مدرک کارشناسی ارشد الهیات - فلسفه و دکترای فلسفه غرب است.
در سابقه کاری او هم سوابقی همچون عضویت در شورایعالی جوانان، عضویت در شورایعالی انقلاب فرهنگی، مسئولیت کمیته ی علمی جایزه ملی جوانی جمعیت، عضویت در هیئت علمی دانشگاه اصفهان، تدریس در دانشگاه امیرکبیر، مشاور استاندار اصفهان در امور فرهنگی و... دیده می شود.
اظهارات بانکی پور پیرامون ازدواج دختران مجرد بالای ۳۰ سال در سال ۱۴۰۱ و بعد از آن آمارهایی که از وضعیت تجرد قطعی دختران عرضه داد، واکنش های زیادی در پِی داشت و به مبحث داغ شبکه های اجتماعی تبدیل شد.
بیشتر بخوانید:
آخرش هم عذرخواهی نکرد!
ماجرای سفارش پیرامون «ازدواج بین المللی»
سیدعلی یزدی خواه نماینده مردم از حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس در دوره یازدهم و دوازدهم مجلس شورای اسلامی است که در دوره قبل نایب رییس کمیسیون فرهنگی بود و این دوره هم به عضویت این کمیسیون درآمده است.
نام یزدی خواه همینطور در بین تحریم شدگان اتحادیه اروپا دیده می شود.
او دکترای مدیریت فناوری دارد و سوابقی همچون مدیرکل آموزش و پرورش شهرستان های استان تهران، مدیرکل فرهنگ عمومی قوه قضاییه، مدیرکل آموزش و پرورش شهر تهران و عضویت در کمیسیون تلفیق مجلس شورای اسلامی را دارد.
حمید رسایی در دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی بعنوان نماینده مردم حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات، اسلامشهر و پردیس انتخاب شده است. وی در مجلس هشتم و نهم هم نماینده مجلس بوده است.
رسایی تحصیلات حوزوی دارد و سابقه فعالیت تبلیغی در کشورهای آسیای جنوب شرقی و آفریقایی در کارنامه او دیده می شود. او مدیرمسئول و صاحب امتیاز هفته نامه «۹ دی» است. همینطور عضویت در شورای مرکزی قرارگاه عمار و جبهه پایداری هم در رزومه رسایی دیده می شود.
نام او به واسطه اظهارنظرهای پرحاشیه ای که در رابطه با برجام، سیاست خارجی ایران، ماجراهای سال ۱۴۰۱ و... داشته، بارها شنیده شده است؛ اظهاراتی که حتی چند مورد از آنها منجر به توقیف موقت هفته نامه ۹ دی شده بود. در فضای فرهنگی هم اظهارنظرهای او در رابطه با اکران برخی فیلمها در اوایل دهه ۹۰، بازتاب های گسترده ای پیدا می کرد. رسایی همینطور در فضای ایکس (توییتر سابق) فعالیتی جدی دارد و اظهارنظرهای او یا نظرات کاربران در رابطه با دیدگاه های این فعال سیاسی، بارها در فضای خبری کشور ترند شده است.
در سوابق کاری این نماینده مجلس، سمت هایی همچون مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان قم، مدیر دفتر جریان شناسی تاریخ معاصر و عضویت در کمیسیون اصل ۹۰ مجلس به چشم می خورد.
رسایی همینطور سابقه عضویت در شورای پروانه نمایش وزارت ارشاد را دارد.
احمد راستینه در مجلس یازدهم و دوازدهم بعنوان نماینده مردم چهار محال بختیاری انتخاب شده است. وی در دور یازدهم سخنگوی کمیسیون فرهنگی مجلس بود.
او مدرک دکترای علوم سیاسی دارد. در سوابق او معاون بازرسی سپاه پاسداران و مسئولیت بسیج دانشجویی دانشگاه های استان چهارمحال بختیاری و عضویت در کمیسیون تلفیق دیده می شود.
نام راستینه هم در بین تحریم شدگان اتحادیه اروپا دیده می شود.
علی شیرین زاد نیز که نام او در بین اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس به چشم می خورد، نماینده مردم در حوزه انتخابیه کرج، فردیس و اشتهارد در دوازدهمین دوره انتخابات مجلس شورای اسلامی است.
او دارای مدرک کارشناسی ارشد مدیریت فرهنگی است و در کارنامه خود که در توضیحات صفحه اینستاگرامش به آن اشاره کرده، سابقه تدریس در دانشگاه، مشاوره مدیریت فرهنگی و طراحی الگوی مدیریت تنوع فرهنگی کلان شهر کرج به چشم می خورد.
احد بیوته عضو دیگر کمیسیون فرهنگی مجلس است. او به نمایندگی از مردم اردبیل در مجلس شورای اسلامی حضور دارد.
بیوته کارشناسی ارشد امور فرهنگی دارد و خلق شخصیت کمدی با نام هنری «مَشَه سعداله عَمی» و تهیه گزارش، طنز و تصویربرداری در شبکه استانی سبلان اردبیل در بین سوابق او به چشم می آید.
طبق خبرهای انتشار یافته، او دکترای مدیریت دارد و نویسنده ۱۰ جلد کتاب در حوزه فرهنگی و اجتماعی و از مولفان لغت نامه ترکی آذربایجانی بوده است و در شبکه استانی اردبیل هم یکی از گزارشگران و برنامه سازان بوده است.

علی اکبر علیزاده برمی هم نماینده مردم دامغان در مجلس یازدهم و دوازدهم شورای اسلامی است که در این دوره به عضویت کمیسیون فرهنگی مجلس درآمده است.
او دکترای علوم دفاعی دارد و الان بازنشسته سپاه پاسداران انقلاب اسلامی است، اما در سوابق کاری خود فعالیتهای نظامی و عضویت در کمیسیون کشاورزی، آب و منابع طبیعی، فراکسیون تقریب مذاهب، دفاع و اقتدار ملی و... را دارد.
بیژن نوباوه وطن عضو دیگر کمیسیون فرهنگی مجلس است که پیشتر هم نماینده مردم تهران در دوره هشتم، نهم و یازدهم مجلس شورای اسلامی هم بوده است.
در سوابق تحصیلی او قید شده است که فوق لیسانس تولید تلویزیون دارد. همینطور مدیریت دفتر سیاسی در نیویورک، انگلیس و سازمان ملل، عضویت در کمیسیون فرهنگی مجلس در ادوار مختلف را در سوابق خود دارد.
نام نوباوه وطن هم در بین تحریم شدگان اتحادیه اروپا دیده می شود.
نوباوه همینطور با حکم وزیر ارشاد دولت سیزدهم، عضو شورای پروانه نمایش وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی شده بود. این شورا، وظیفه اعطای مجوز نهایی برای اکران آثار سینمایی را برعهده دارد.
بیشتر بخوانید:
موازی کاری فرهنگی داریم!
امیرحسین ثابتی هم بعنوان نماینده مردم تهران وارد مجلس دوازدهم شده است. نام او هم در بین اعضای کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی به چشم می آید.
وی در رشته علوم سیاسی تحصیل کرده است. ثابتی مسئول اسبق بسیج دانشجویی دانشگاه تهران، استاد دانشگاه و در دوره ای مجری برنامه «جهان آرا» در شبکه افق بود.
به گزارش زارا به نقل از ایسنا، دراین میان، پنج نفر از اسامی اعلام شده پیش از این هم سابقه حضور در کمیسیون فرهنگی مجلس را داشته اند و بر این اساس احیانا می دانند مشکلات حوزه فرهنگ و هنر بخصوص در قسمت قانون گذاری چیست و چطور می توان با همراهی هشت نماینده دیگری که در قوه مقننه تازه کار هستند و یا تابحال سابقه فعالیت در کمیسیون فرهنگی مجلس را نداشته اند، راهکاری برای رفع چالش ها پیدا کرد؛ هرچند در بین سوابق تحصیلی و کاری بعضی از این نمایندگان، اثری از فعالیت در رابطه با حوزه فرهنگ و هنر وجود ندارد.
حال باید دید آیا طی ۴ سال پیشِ رو بازهم کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی مانند ادوار قبل، کم رونق و کم تأثیر فعالیت می کند یا می تواند در حیطه وظایف و اختیاراتی که طبق ماده ۵۶ آئین نامه داخلی مجلس دارد، به موضوع هایی همچون فرهنگ و هنر، ارشاد و تبلیغ اسلامی، صداوسیما و ارتباطات جمعی، تربیت بدنی، خانواده، زنان و جوانان ورودِ موثر داشته باشد. از طرفی کار کمیسیون فرهنگی در این دوره سخت تر است چون که کارشناسان فرهنگی و هنری معتقدند که چالش های فراوانی سر راه اجرای موارد مصوب در برنامه هفتم توسعه در این حوزه می باشد.


0.0 / 5
249
1403/05/17
10:25:03
تگهای خبر: آموزش , ازدواج , بانك , تولید
این مطلب زارا را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط زارا
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۵ بعلاوه ۳
زارا ZARA

زارا

فروش برند زارا

zarakala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت زارا محفوظ است