رایزن فرهنگی ایران در تركیه:

تقویت اصل همسایگی با همکاریهای فرهنگی از اولویت های ایران و ترکیه است

تقویت اصل همسایگی با همکاریهای فرهنگی از اولویت های ایران و ترکیه است به گزارش زارا، رایزن فرهنگی ایران در ترکیه در بازدید از مرکز فرهنگی و هنری سبیل الرشاد اظهار داشت: ترکیه و ایران از یک حوزه تاریخی و فرهنگی مشترک تغذیه می شوند و اشتراکات فراوان فرهنگی و دینی، دو ملت را به هم پیوند داده است. با چنین پیشینه ای، گام برداشتن در امتداد تقویت اصل همسایگی و برادری بوسیله همکاریهای فرهنگی از اولویت های ماست.


به گزارش زارا به نقل از ایسنا، سید قاسم ناظمی ـ رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران در آنکارا ـ ضمن بازدید از مرکز فرهنگی و هنری سبیل الرشاد با فاتح بایهان، مدیرمسئول و صاحب امتیاز نشریه سبیل الرشاد دیدار و درباب موضوعات همکاری فرهنگی همچون سال فرهنگی ایران و ترکیه گفت و گو کردند.
رایزن فرهنگی کشورمان در این جلسه، اظهار داشت: محمت عاکف ارسوی شخصیت ممتازی در ترکیه است و در جریانات دینی معاصر آن نقش ویژه ای داشته است. اشعار و نوشته های وی در ساختن ترکیه جدید و وحدت جوامع مسلمان مؤثر بوده و متفکران اسلامی دیگر را تحت تأثیر قرار داده است.
وی با اشاره به آشنایی قبلی خود با محمت عاکف ارسوی و کتاب صفحات او اظهار داشت: ۲۵ سال پیش در سفری که به ترکیه داشتم کتاب صفحات او را به رسم الخط عربی تهیه کردم و با اندیشه های وی آشنا شدم. اساسا شخصیت هایی مثل عاکف سرمایه های ارزشمندی برای یک کشور به حساب می آیند و می توانند به عنوان پلی محکم برای ارتباطات فرهنگی بین ملت ها نقش ایفا کنند.
رایزن فرهنگی کشورمان افزود: ترکیه و ایران از یک حوزه تاریخی و فرهنگی مشترک تغذیه می شوند و اشتراکات فراوان فرهنگی و دینی، دو ملت را به هم پیوند داده است. با چنین پیشینه ای گام برداشتن در امتداد تقویت اصل همسایگی و برادری بوسیله همکاریهای فرهنگی از اولویت های ماست.
وی ابراز کرد: سال ۲۰۲۵ سال فرهنگی ترکیه و ایران نامگذاری شده است و معتقدیم از این فرصت، می توانیم برای همکاریهای مشترک با مجموعه فرهنگی و هنری سبیل الرشاد بهره بگیریم.
فاتح بایهان مدیر مرکز فرهنگی هنری سبیل الرشاد نیز در این جلسه با اعلان اینکه دوستی ترکیه و ایران در قالب اصل برادری و همسایگی است، اظهار داشت: اهمیت دیپلماسی فرهنگی در صورتیکه صحبت از جنگ جهانی سوم می شود، واضح و روشن است و ادامه روابط بین دو کشور در سطح همکاری و ارتباطات فرهنگی و تاریخ مشترک دو کشور دوست و برادر ایران و ترکیه یک ضرورت است.
وی ادامه داد: باید با تاکید بر اشتراکات برای همکاریهای دو جانبه و منطقه ای گام برداشت.
بایهان با اشاره به جایگاه محمت عاکف ارسوی شاعر بلند آوازه ترکیه و سراینده سرود ملی این کشور، اضافه کرد: سخنان محمت عاکف ارسوی برگرفته از حافظه فرهنگی مشترک است.
وی اشارات محمت عاکف ارسوی در کتاب خود به نام «صفحات» به کلام و اشعار سعدی شیرازی را قسمتی از حافظه مشترک دو کشور دانست و اظهار داشت: شخصیت های بزرگ ادبیات ایران قسمتی از میراث مشترک ما هستند. سعدی، حافظ، عطار و... ارزش های ما نیز هستند.
بایهان تدریس گلستان و بوستان سعدی شیرازی را از خدمات محمت عاکف ارسوی به جامعه ترکیه دانست و اظهار داشت: بدیهی است که باید برای تغذیه این حوزه مشترک، همکاری ها را در حوزه های فرهنگی افزایش دهیم.
مدیر مرکز فرهنگی و هنری سبیل الرشاد بخش های مختلف این مرکز فرهنگی همچون سالن های کنفرانس، گالری نمایشگاه و سایر قسمت ها را به رایزن فرهنگی جمهوری اسلامی ایران نشان داد و آمادگی خودرا برای میزبانی از برنامه های فرهنگی ایران و انجام کارهای مشترک اعلام نمود.
«سبیل الرشاد» نام مجله ای بود که در اوت ۱۹۰۸ با حمایت محمت عاکف ارسوی و به سردبیری اشرف ادیب فرغان با نام صراط مستقیم بمنظور گسترش اندیشه اسلام گرایی آغاز به انتشار کرد.
یکی از مهم ترین خاصیت های مجله که مهم ترین نشریه جنبش اسلام گرایان بود، این است که تقریباً تمام اشعار عاکف ارسوی با نام «صفحات» در آن منتشر می شد. این مجله در سال ۱۹۲۵ با قانون «تقریر سکون» بسته شد و در ماه مه ۱۹۴۸ باردیگر با الفبای لاتین منتشر گردید و عاقبت انتشار آن در سال ۱۹۶۶ متوقف گردید.
عاقبت حدود یک دهه پیش (۲۰۱۷) «فاتح بایهان» نویسنده و محقق با گرفتن وکالت تام از خانواده محمت عاکف ارسوی مجموعه سبیل الرشاد را راه اندازی نمود و از آن تاریخ تا حالا انتشار مجله سبیل الرشاد را باردیگر از سر گرفته شده است.



منبع:

0.0 / 5
204
1403/08/27
09:32:59
تگهای خبر: ارز , خدمات , سفر , كتاب
این مطلب زارا را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط زارا
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳
زارا ZARA

زارا

فروش برند زارا

zarakala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت زارا محفوظ است