بررسی موضوعات طلاق توافقی
به گزارش زارا در مقررات قانون مدنی وقتی صحبت از بین رفتن زوجیت شده، راه های گوناگونی برای از بین بردن رابطه ازدواج عرضه می شود.
به گزارش زارا به نقل از مهر، یكی از طریق هایی كه به وسیله آن رابطه ازدواج خاتمه می یابد و از بین می رود، «طلاق» است. امروز به سراغ گروه وكلای دادگستری ره جویان عدالت رفتیم تا با خانم بهاره آتش پیكر وكیل پایه یك دادگستری كه چندین سال در حوزه دعاوی خانوادگی فعالیت داشته اند، مصاحبه ای داشته باشیم.
* در بحث توافق بودن طلاق، ابتدا انواع طلاق را برای ما نام برده و توضیحی مختصر بفرمایید؟
- باتوجه به انواع طلاق در قانون مدنی طلاق توافقی نوعی از طلاق باین است. در واقع طلاق توافقی نوعی از طلاق خلع یا مبارات كه نوعی از انواع طلاق باین بوده، است كه با نگاه و دقت در توافقات بین زوجین و شكل و صورت توافق آنها قانونگذار در قانون حمایت خانواده طلاق توافقی را طلاق باین اعلام می كند.
* طلاق توافقی چیست؟
- همانطور كه از نام این نوع طلاق بر می آید، طلاق توافقی، طلاقی است كه همه چیز در مورد آن بر حسب توافق بوده و زن و شوهر به جهت اینكه از یكدیگر جدا شوند یكسری توافقاتی را انجام می ردهند كه این نوع طلاق طلاق باین است.
* برای درخواست طلاق توافقی چه مداركی لازم است؟
۱- دادخواست طلاق توافقی كه توسط وكلا تنظیم می شود و تمامی توافقات زوجین در آن درج می شود.
۲- اصل عقدنامه زوجین متقاضی طلاق
۳- اصل شناسنامه زوجین متقاضی طلاق
۴- كپی كارت ملی زوجین
* چه مراحلی را برای گرفتن طلاق توافقی باید طی كنیم؟
- قدم اول: تقدیم دادخواست به دادگاه خانواده یا رفتن به مراكز مشاوره خانواده و تقدیم دادخواست به این مراكز است. در طلاق توافقی درج توافقات در دادخواست خود اهمیت بسیار دارد، ازاین رو سفارش می شود، توسط وكیل تنظیم شود. (بند ۴ ماده ۹قانون حمایت خانواده و ماده ۲۵ قانون مذكور.)
قدم دوم: پس از تقدیم دادخواست طلاق به دادگاه، دادگاه باید زوجین را به مراكز مشاوره خانواده ارجاع دهند-مراكز مشاوره خانواده به توافقات طرفین رسیدگی می كند وجهت اتخاذ تصمیم نهایی به دادگاه می فرستد-دادگاه گواهی عدم امكان سازش صادر می كند.
قدم سوم و آخر: رفتن به دفاتر رسمی ازدواج و طلاق و ثبت طلاق زوجین پس از طی مراحل قبلی باید به دفاتر رسمی طلاق رجوع كنند چون ثبت طلاق مطابق ماده ۲۰ قانون حمایت خانواده الزامی است.
* روند رسیدگی در مراكز مشاوره خانواده چگونه است؟
- زوجین می توانند دادخواست طلاق توافقی را ابتدا به مراكز مشاوره خانواده به محض ثبت درخواست در این مراكز، «مشاوره» آغاز می شود در جلسه اول مشاوره مشكلات و اختلافات بررسی می شود و تلاش در سازش زوجین می شود اگر سازش حاصل نشد جلسه دوم برای مشاوره مجدد دعوت می شوند.
جلسات مشاوره امكان دارد در یك هفته صورت گیرد با عنایت به روند جلسه اول ویا امكان دارد یك هفته فاصله داشته باشد در جلسه دوم مشاوره هم تلاش در ایجاد سازش می شود، اگر سازش شد كه سازش نامه تنظیم و به دادگاه ارسال می شود (تعداد جلسات مشاوره بسته به نظر و برنامه مراكز است.
در هر صورت مدت رسیدگی مراكز نباید بیشتر از ۳ ماه باشد، مگر اینكه طرفین توافق كنند كه این مدت ۳ ماه تمدید شود) و به محض وصول نظر كارشناسی به دادگاه، دادگاه با عنایت به نظر كارشناسی مركز مشاوره اتخاذ تصمیم می كند و در صورتیكه نظر بر صدور گواهی عدم امكان سازش باشد زوجین رابه پزشكی قانونی ارجاع می دهد، جهت دریافت گواهی پزشك ذی صلاح در مورد وجود جنین یا عدم آن (پزشك قانونی ظرف یك هفته اعلام نظر می كند) مگر اینكه هر دو (زوجین متقاضی طلاق) بر وجود جنین اتفاق نظر داشته باشند كه به پزشك قانونی ارجاع نمی گردد و دادگاه گواهی عدم امكان سازش راصادر می كند اگر حاصل نشد موارد توافق زوجین تنظیم و مراكز مشاوره نظر كارشناسی خویش را به دادگاه ارسال میكنند.
* هزینه مشاوره در مراكز خانواده چقدر است؟
- هزینه مشاوره هزینه حق المشاوره یك جلسه ۴۵ دقیقه ای برحسب اینكه توسط كارشناس، كارشناس ارشد، دكتری صورت گیرد متفاوت و در تهران و شهرستانها و مراكز استانها هم متفاوت ماست.
هزینه مشاوره یك جلسه چهل دقیقه ای توسط كارشناس: در تهران سی هزار تومان –در مراكز استانها بیست و پنج هزار تومان –شهرستانها بیست هزار تومان.
هزینه مشاوره یك جلسه چهل دقیقه ای توسط كارشناس ارشد: در تهران سی و پنج هزار تومان –در مراكز استانها سی هزار تومان –در شهرستانها بیست و پنج هزار تومان
هزینه مشاوره یك جلسه چهل دقیقه ای توسط دكتری: در تهران پنچاه و پنج هزار تومان –در مراكز استانها چهل و پنج هزار تومان و در سایر شهرستانها چهل هزار تومان.
این مطلب، یك خبرآگهی بوده و خبرگزاری مهر در محتوای آن هیچ نظری ندارد.
این مطلب زارا را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط زارا
نظرات بینندگان در مورد این مطلب