یك مقام مسوول:
کاهش تولید گوشت در ارتباط با کمبود نهاده های دامی نیست
به گزارش زارا، دبیر اتحادیه واردکننده نهاده های دامی اظهار داشت: با وجود تأخیر در تخصیص ارز و جابه جایی حواله های ارزی، امروز ادعا داریم هیچ محدودیتی در تأمین نهاده های دامی در کشور وجود ندارد.
به گزارش زارا به نقل از مهر، نوسان قیمت انواع گوشت سفید و قرمز در آذر شدت گرفته و هر کیلو گوشت مرغ گرم از ۷۸ هزار تومان در آذر به حدود ۱۰۰ هزار تومان در ایام پایانی پاییز رسیده است. گوشت قرمز که از تیر تغییر قیمت کمی داشت یک دفعه در ایام پایانی آذر افزایش پیدا کرده و هم اکنون هر کیلو گوشت گوسفند ۷۳۰ هزار تومان به فروش می رسد در حالیکه هفته گذشته این عدد بین ۵۸۵ تا ۶۶۰ هزار تومان بود. همینطور قابل ذکر است قیمت هر کیلو گوشت گوسفند در هفته نخست آذر با مبلغ ۵۶۰ هزار تومان به فروش می رسید.
مرغداران چه می گویند؟
مرغداران در رابطه با چرایی افزایش نرخ گوشت مرغ عنوان می کنند جوجه ریزی تغییری نداشته و از خرداد سال جاری، ماهانه ۱۲۸ تا ۱۳۲ میلیون قطعه جوجه ریزی صورت می گیرد.
به گفته مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران، اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران مسؤول تأمین مرغ زنده بوده و در ادامه این که بعد از ذبح چه اتفاقی رخ می دهد با این اتحادیه نیست.
وضعیت تولید گوشت قرمز
اما در حوزه گوشت قرمز تولید روند کاهشی داشته است. بر مبنای آمار انتشار یافته از جانب مرکز آمار ایران، مقایسه عملکرد کشتارگاه های رسمی کشور در آبان ۱۴۰۲ با ماه مشابه سال ۱۴۰۱ نشان دهنده کاهش ۳۰ درصدی مقدار عرضه گوشت قرمز در کشتارگاه های رسمی کشور است. مقدار تولید گوشت در آبان ۱۴۰۲ نسبت به ماه مشابه سال ۱۴۰۱ برای گوسفند و بره ۴۱ درصد، برای بز و بزغاله ۲۳ درصد، برای گاو و گوساله ۲۳ درصد و برای گاومیش و بچه گاومیش ۱۸ درصد کاهش، و برای شتر و بچه شتر ۴۵ درصد افزایش داشته است.
همچنین نتایج حاصل از این طرح آمارگیری نشان داده است که مقدار عرضه گوشت قرمز در کشتارگاه های رسمی کشور در آبان ۱۴۰۲ نسبت به ماه قبل (مهر) در حدود ۴ درصد کاهش داشته است.
کمبودی در بازار نهاده دامی وجود ندارد
محمدمهدی نهاوندی، دبیر اتحادیه واردکننده نهاده های دامی در رابطه با شرایط بازار این محصول به مهر اظهار داشت: در چند ماه گذشته به علت تصمیمات غیرکارشناسی در قیمت گذاری و تأمین نهاده های دامی، مشکلاتی در بازار فقط کنجاله سویا به وجود آمد؛ اما هم اکنون مشکل رفع شده و در بازار هیچیک از نهاده های دامی مشکلی وجود ندارد.
وی اضافه کرد: طی جلسه ای که هفته گذشته اتحادیه با ستاد تنظیم بازار وزارت جهاد کشاورزی داشت مشکلات بازار کنجاله سویا هم رفع شد.
وی ضمن اشاره به آمار واردات اظهار داشت: در ۸ ماهه نخست سال جاری ۱۰ میلیون و ۴۰۰ هزار تن نهاده دامی وارد شده که این عدد سال ۱۴۰۱ معادل ۸ میلیون و۲۰۰ هزار تن بود؛ ازاین رو آمار واردات ۲۶ درصد افزایش را نشان داده است.
دبیر اتحادیه واردکننده نهاده های دامی اظهار نمود: با وجود تأخیر در تخصیص ارز و جا به جایی حواله های ارزی، امروز ادعا داریم هیچ محدودیتی در تأمین نهاده های دامی در کشور وجود ندارد.
نهاوندی با اشاره به اینکه حجم زیادی کنجاله سویا با تدابیر اتخاذ شده در ستاد تنظیم بازار وزارت جهاد کشاورزی وارد شده است، اظهار داشت: هم اکنون قیمت برخی نهاده های دامی در بازار پایین تر از نرخ مصوب است. بعنوان مثال قیمت مصوب ذرت ۱۱.۳۰۰ تومان بوده اما این نرخ در بازار بین ۹.۵۰۰ تا ۹.۶۰۰ است؛ علاوه بر این که به علت مشکلات مالی دامداران و مرغداران، فروش بعضاً مدت دار صورت می گیرد.
گفتنی است هفته گذشته، معاون بازرسی و نظارت اتاق اصناف ایران در گفت و گویی رادیویی اظهار نمود که مطابق رصد و پایش انجام شده در مورد افزایش قیمت مرغ در بازار مشخص شد مهم ترین عامل گرانی عدم توزیع بموقع نهاده های دامی با قیمت مصوب از جانب وزارت صنعت، معدن و تجارت است. مرغداران برای تأمین نهاده های دامی به بازار آزاد روی آوردند که این امر تاثیر زیادی در افزایش قیمتها از زنجیره تولید تا توزیع شد.
افزایش ۱۵۰ درصدی هزینه انبارداری
دبیر اتحادیه واردکننده نهاده های دامی در ادامه سخنان خود با گلایه از افزایش هزینه انبارداری، اظهار داشت: هزینه انبارهای بخش دولتی ۱۵۰ درصد افزایش پیدا کرده و متأثر از این افزایش انبارهای بخش خصوصی هم افزایش قیمت داشته اند؛ اما با این وجود همچنان قیمت انبارهای بخش خصوصی بسیار پایین تر از دولتی است.
نهاوندی اظهار داشت: نرخ انبارداری بخش خصوصی برای مدت دو ماه هر کیلو ۴۰ تومان بوده که قبل از افزایش هزینه انبارهای دولتی این مبلغ بین ۲۰ تا ۲۵ تومان بود. همینطور قیمت انبارداری در انبارهای دولتی ۱۵ برابر بوده و هر کیلو در مدت دو ماه ۷۴۰ هزار تومان هزینه دارد.
منبع: زارا
این مطلب زارا را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط زارا
نظرات بینندگان در مورد این مطلب