یادداشت رئیس دانشگاه بوعلی سینا

ضرورت تعیین بودجه دانشگاه ها در سال ۱۳۹۸ بر مبنای میزان تورم

ضرورت تعیین بودجه دانشگاه ها در سال ۱۳۹۸ بر مبنای میزان تورم به گزارش زارا دكتر یعقوب محمدی فر رئیس دانشگاه بوعلی سینای همدان با انتشار یادداشتی باعنوان ˮدغدغه های ماندنˮ در روزنامه دنیای اقتصاد، بر ضرورت تعیین بودجه دانشگاه ها در سال ۱۳۹۸ بر مبنای میزان تورم تاكید نمود.


به گزارش زارا به نقل از ایسنا و به نقل از روابط عمومی وزارت علوم، در این یادداشت آمده است: مدیریت دانشگاه با عنایت به اینكه مدیر با قشر دانشجو، استادان و كارمندانی كه به لحاظ سواد و علم در جایگاه بالایی هستند مواجه می باشد، با مدیریت در سایر ارگان ها تفاوت زیادی دارد.
نكته مهمی كه در دانشگاه های دنیا حائز اهمیت می باشد شخصیت كاریزماتیك مدیران است كه دانشگاه های دنیا از این امتیاز برخوردار هستند؛ یعنی برای مدیران دانشگاهی در اغلب نقاط دانشگاه معادل واژه «پرزیدنت» را به كار می برند.
در عصر دانایی محور كه دانشگاه ها محور اداره جوامع هستند، این مراكز نقش بسیار مهمی ایفا می كنند بنابراین شخصیت و كاریزما به دانشگاه داده می شود تا در نهایت راهبری جامعه توسط دانشگاه عملیاتی شود.
در ایران حدود ۲ هزار و ۶۰۰ دانشگاه وجود دارد كه از این رقم، تعداد زیادی ماهیت دانشگاه ندارند و اگر ارزیابی دقیقی صورت بگیرد حدود ۸۰ دانشگاه یا كمتر هم می توانند نقش موثری در كشور داشته باشند.
مدیریت در دانشگاه های كشور درگیر مسائلی می گردد كه از اهداف دانشگاهی فاصله بسیار زیادی دارد؛ دانشگاه ها در دنیا در یك مقطع زمانی آموزش می دادند سپس پژوهش را مدنظر قرار دادند و در مرحله بعد به كارآفرینی توجه كردند. دانشگاه ها هستند كه برنامه های كلان و راهبردی جامعه شامل اقتصادی، صنعتی، اجتماعی و غیره را می نویسند و در حوزه های مختلف تعیین تكلیف می كنند.
هم اكنون دانشگاه های كشور از مرحله آموزش و پژوهش عبور كرده اند و وارد فاز كارآفرینی و اشتغال شده اند كه البته ابتدای مسیر هستیم و باید مسیر زیادی طی نماییم تا به نقطه مطلوب برسیم. امروز مدیران دانشگاهی با دغدغه های اولیه یا بهتر بگویم «دغدغه ماندن» مواجه هستند؛ به این مفهوم كه مدیران همیشه از خود سوال می كنند آیا دانشگاه مورد نظر با شرایط فعلی می تواند به ادامه فعالیت بپردازد؟ آیا می تواند هزینه های پژوهش را تامین كند؟ آیا می تواند حقوق پرسنل را بدهد؟
متاسفانه با عنایت به كاهش ۱۰ درصدی رشد بودجه دانشگاه ها توسط وزارت علوم، در بودجه سال آینده هم افق خوبی در دانشگاه ها دیده نمی گردد. در سال ۹۸ باید بودجه دانشگاه ها حداقل بر مبنای میزان تورم تعیین می شد بنابراین با بودجه ای كه در نظر گرفته شده پیش بینی خوبی از وضعیت سال آینده دانشگاه ها نمی توان انجام داد و اگر برنامه ریزی جدی و دقیقی در این حوزه انجام نشود مشكلات دانشگاه ها همچنان لاینحل باقی خواهد ماند.
دانشگاه ها از آغاز شكل گیری، مركز تبادل اندیشه در تمام دنیا هستند و واژه یونیورسیتی هم از یونیورسال به معنای جهانی فكر كردن اتخاذ شده است بنابراین رئیس دانشگاه باید بین المللی فكر كند و فضا را برای تبادل افكار و اندیشه ها فراهم آورد. متاسفانه با جناح بندی های سیاسی در كشور به محض تعویض مكانیزم سیاسی در سطوح بالا دانشگاه ها هم از این تغییر تاثیر می پذیرند و سبب می گردد مدیران با كاركرد بالا نتوانند به همه اهداف خود دست یابند.
از سوی دیگر استقلال دانشگاه ها در ایران كامل نیست و به راحتی متاثر از جریان های سیاسی می گردد و با این تغییر متاسفانه شاهد تغییر مدیریت در دانشگاه هم خواهیم بود. رخدادی كه در دانشگاه های موفق دنیا به ندرت اتفاق می افتد.



5.0 / 5
4661
1397/10/22
15:47:21
تگهای خبر: آموزش , ارز , اشتغال , اقتصاد
این مطلب زارا را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط زارا
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۲ بعلاوه ۵
زارا ZARA

زارا

فروش برند زارا

zarakala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت زارا محفوظ است