رئیس مركز روابط عمومی وزارت بهداشت:

گزارشی از تشخیص قطعی كرونا در زندان نداشتیم

گزارشی از تشخیص قطعی كرونا در زندان نداشتیم زارا: رئیس مركز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت اظهار داشت: تابحال گزارش خاصی در خصوص تشخیص قطعی بیماری كروناویروس در زندان نداشتیم.


به گزارش زارا به نقل از ایسنا، دكتر كیانوش جهانپور در جمع خبرنگاران مستقر در قرارگاه مقابله با كرونا در وزارت بهداشت در مورد تمهیدات اندیشیده شده در پادگان ها و زندان ها در جهت پیش گیری از مبتلاشدن به كرونا ویروس جدید اظهار داشت: دراین زمینه باید بگویم كه بیمارستان ها و پادگان ها یعنی كادر بهداشتی درمانی و نظامیون در همه جای دنیا در سنگر اول ارائه خدمت هستند و بطور قطع چیزی بعنوان تعطیلی آنها مطرح نیست ضمن اینكه در همه جای دنیا در مواقعی حسب لزوم، از حضور نظامیان برای پیشگیری و كنترل بیماری ها نیز استفاده می شود.
ایشان سپس درباره وضعیت زندان نیز گفت در مجموع تابحال گزارش خاصی در خصوص تشخیص قطعی این بیماری در زندان نداشته ایم ولی این مساله ناممكن هم نیست.
او همینطور در زمینه دفع زباله های بیمارستانی كرونا گفت زباله های بیمارستانی مطابق مقررات از قبل هم خنثی سازی و عفونت زدایی می شدند، هم اكنون نیز دفع زباله های بیمارستانی طبق همان روال صورت می گیرد.
رئیس مركز روابط عمومی و اطلاع رسانی وزارت بهداشت در ارتباط با كیت های تشخیصی بیماری كرونا و شایعاتی در خصوص تقاضای ایران از چین برای دریافت این كیت ها، اظهار داشت: چین خودش مشتری این كیت هاست. تولید این كیت ها توسط دو شركت آلمانی و هلندی صورت می گیرد و تا روز جمعه چهار مرحله از سازمان بهداشت جهانی دریافت كرده ایم. طی یك ماه و نیم گذشته نیز صدها مورد مشكوك این بیماری با همین كیت ها تحت آزمایش قرار گرفته اند كه البته نتایج شان منفی بود و نهایتاً در شهر قم نتایج مثبت اعلام گردید.

در زمینه كیت های تشخیصی بیماری كووید ۱۹ نگرانی نداریم
جهانپور اضافه كرد: مشخص است كه نمودار بیماری در كشور رو به صعود است و نیازمند تعداد بیشتری از این كیت ها خواهیم بود. سازمان جهانی بهداشت قول داده كه طی روزهای آینده حسب نیاز و لزوم این كیتها را در اختیارمان قرار دهد. در مجموع در زمینه كیت های تشخیصی بیماری كووید ۱۹ نگرانی نداریم. البته این كیتها باید با الگوریتم منطقی استفاده شوند. در همه جای دنیا نیز همین طور است. اجازه استفاده شخصی و غیرضرور از كیتها را نخواهیم داد.
وی با اشاره به اینكه طی روزهای آینده تعداد آزمایشگاه های تشخیص كرونا از ۳ آزمایشگاه به ۷ ازمایشگاه افزایش خواهد یافت اظهار داشت: تنها همین آزمایشگاهها كیت های تشخیصی را خواهند داشت و ادعای سایر آزمایشگاه ها برای تشخیص این بیماری تخلف بوده و تحت پیگرد قانونی قرار خواهد داشت.

تاثیر بارش ها بر تشدید یا تخفیف بیماری كووید ۱۹
او همینطور در پاسخ به سوال ایسنا درباره تاثیر بارش ها بر تشدید یا تخفیف بیماری كووید ۱۹ اظهار داشت: هیچ مدرك یا مقاله ای در خصوص كاهش شیوع یا افزایش این بیماری به دنبال بارش نداریم. البته سرد شدن هوا ممكنست خیلی در كاهش این بیماری مطلوب نباشد در مجموع شاهد علمی برای این ادعا نداریم.
جهانپور در پاسخ به سوال ایسنا درباره تعداد بهبود یافتگان این بیماری در كشور اظهار داشت: قاعدتاً موارد بسیاری هستند كه علایم خفیف داشته و با مراجعه به مراكز درمانی درمان شده اند كه البته نه خودشان و نه مراكز درمانی از ابتلای آنها اطلاع ندارند. اما از میان افراد بستری در بیمارستان ها به سبب این بیماری كه گاهی هم از حال عمومی خوبی برخوردار نبودند، تا شب گذشته در قم ۲۱ نفر بهبود و ترخیص شده اند، در اراك نیز یكی از پزشكان ما مبتلا شده بود كه خوشبختانه بهبود یافته است. در تهران نیز بر اساس گزارش ها تابحال سه نفر بهبود یافته اند. بنظر می رسد حال عمومی و وضعیت جسمی بیماران بستری رو به بهبودی است، اما در هر حال پزشكان باید دراین زمینه نظر قطعی را درباره بیمارانشان بدهند.

ابلاغیه جدید برای تعویق در برگزاری مجالس عروسی تا نوروز
او همینطور از ابلاغیه معاونت بهداشتی وزارت بهداشت برای تعویق در برگزاری مجالس عروسی تا نوروز آگاهی داد و اظهار داشت: قاعدتاً قراردادها دراین زمینه باید لغو شود و سندیكاهای مربوطه باید این موارد را پیگیر باشند. این ابلاغیه به زودی ازطرف معاونت بهداشتی وزارت بهداشت ابلاغ خواهد گردید.
او همینطور اظهار داشت: همچنان ممنوعیت برگزاری مسابقات ورزشی با حضور تماشاگر به قوت خود باقی ست. تئاتر ها، همایش ها، سمینارها، كنگره ها، نمایشگاه ها و حتی دوره های آموزشی كه مستلزم گردهمایی است همچنان ممنوع خواهد بود.

دانشگاه های ۱۰ استان همچنان تا اختتام هفته تعطیل هستند
وی اشاره كرد: دانشگاه های ۱۰ استان همچنان تا اختتام هفته تعطیل هستند مجدداً دراین زمینه ارزیابی ریسك صورت می گیرد و احتمالاً تعطیلی دانشگاه ها تمدید می شود. در موضوع تعطیلی مدارس نیز كماكان وزارت بهداشت با تعطیلی مدارس موافق نیست و جاده هراز، چالوس و پروازها و قطارها به سمت جنوب كشور شاهد این مساله هستند. تعطیلی مدارس به افزایش مسافرت های بین شهری می انجامد كه قاعدتاً سازگار با اهداف این بسیج ملی نخواهد بود.


كرونا، ویروسی ناشناخته برای طب مدرن

ادعاهای كذب ساخت واكسن كرونا با تركیبات گیاهی
جهانپور در پاسخ به سوالی درباره سفارش های طب سنتی در زمینه افزایش مقاومت بدن در مقابل كرونا ویروس جدید اظهار داشت: اگر بعنوان نظام سلامت بخواهیم صحبت نماییم، هیچ كدام از این موارد علمی نیست اما همكاران آكادمیك طب سنتی دراین زمینه درباره ارتقای سلامت سفارش هایی دارند. در مجموع این بیماری برای طب مدرن هم ناشناخته است ولی به هر حال تجربیاتی در طب ایرانی وجود دارد كه می تواند ارتقاء سلامت را به دنبال داشته باشد و سیستم ایمنی بدن را ارتقاء دهد. این موارد می توانند بدن را در مقابله با بیماری ها قوی تر كند.
وی افزود: دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت، سفارش هایی دراین زمینه داشتند اما گاهی ادعاهایی خلاف واقع خصوصاً در شبكه های اجتماعی دراین زمینه می بینیم كه حتی ادعای واكسن كرونا با تركیب گیاهان را دارند كه این موارد تخلف است و قابلیت پیگیری قانونی خواهد داشت.


كرونا ویروس جدید هنوز داروی قطعی ندارد
وی افزود: مشخص آن است كه بیماری كووید ۱۹ داروی قطعی ندارد اما با نظر اساتید وطنی در كمیته درمان یك رژیم دارویی پنج گانه درباره ی این بیماری تصویب و درمان با آن شروع شده است. گزارش ها حاكی از آنست كه به دنبال مصرف این رژیم دارویی پنج گانه وضعیت بیماران بهتر شده است. قسمت اعظم این پنج دارو نیز در كشور تولید می شود اما در مجموع هیچ كدام از درمان ها هنوز بعنوان گزارش مدون در خصوص اثربخشی نیست.

ماسك برای جمعیت عادی سفارش نمی شود
او همینطور در پاسخ به سوالی درباره ی تقاضای زیاد جهت استفاده از ماسك و مواد ضد عفونی كننده اظهار داشت: استفاده از ماسك برای جمعیت عادی سفارش نمی گردد. گروه های پرخطر و در معرض خطر كه مواجهه با بیماران دارند، باید از ماسك استفاده كنند. در مجموع تولید رایگان ماسك با اولویت استانهایی است كه بیماری در آنها دیده شده و همین طور با اولویت گروه های پرخطر بوسیله شبكه های بهداشتی درمانی صورت خواهد گرفت. این روند از روز گذشته در قم شروع شده است. بدین سان كه پك های حفاظتی شامل ماسك و مواد ضد عفونی كننده و بروشورهای آموزشی درب منازل تحویل خواهد شد. تا شب گذشته ۷۰۰ هزار پك وارد شهر قم شده بود كه مراحل توزیع آن نیز شروع شده است. استدعا داریم كه افراد استفاده بی مورد از ماسك نداشته باشند.

برخی ها خطر افزایش بیماری با سفرها را جدی نگرفته اند
او همینطور درباره ی بیماری كه در شهرستان قشم تشخیص قطعی كووید ۱۹ داده شد اظهار داشت: این فرد مسافر قشم و ساكن قم است كه برای مسافرت به قشم رفته بود. حال عمومی وی مساعد گزارش شده است اما بنظر می رسد برخیها هنوز خطر انتقال بیماری با افزایش مراودات و سفرها را جدی نگرفته اند. سفر به استانهای شمالی یا جنوبی و... كمكی به پیشگیری نخواهد كرد بلكه خطر شیوع آن به اطرافیان و البته سایر استانها را افزایش خواهد داد.
وی اشاره كرد: حالا زمان مناسبی برای مسافرت نیست. حتی در مورد سفرهای غیر ضروری درون شهری خصوصاً برای افراد مسن یا بیماران استفاده كننده از داروهای سركوب كننده سیستم ایمنی، باید با محدودیت صورت گیرد. مردم به این مباحث توجه جدی داشته باشند.

كار ضروری ندارید در خانه بمانید
جهانپور اشاره كرد: هم اكنون هیچ جای كشور امن تر از خانه خودشان نخواهد بود، اگر كار ضروری وجود ندارند در خانه بمانند و اطلاعات را از رسانه های رسمی دنبال كنید و ترددها صرفا برای سفرهای ضروری باشد. این مساله را جدی بگیرید. رعایت این موارد اساسا در كاهش میزان مبتلاشدن و قطع زنجیره انتقال در مناطق مختلف موثر خواهدبود.

علت تفاوت در آماردهی كرونا در ایران با سایر كشورها
وی با اشاره به ۱۵ فوتی بیماری كووید ۱۹ در كشور در بین مبتلایان قطعی این بیماری اظهار داشت: ممكنست تفاوتی در نحوه ارائه آمار ما با بعضی از كشورهای دیگر وجود داشته باشد. بعضی از كشورها خصوصاً كشورهای اطراف ما ممكنست ساختار شناسایی فعالی نداشته باشند و یا فناوری شناسایی آنرا نداشته باشند. همین طور ممكنست نظام ثبت داده های بیماری های واگیر را نداشته باشند.
وی ادامه داد: البته ادعا نمی نماییم كه این موارد اعلام شده در كشور همه بیماران هستند چونكه اساسا تعداد موارد زیادی بدون علامت هستند كه نیازی به نمونه آزمایشگاهی هم ندارند ولی در مجموع آمار ما شفاف است. افرادی كه مراجعه نموده و ثبت شده اند عموما علایم شدید این بیماری را داشتند كه آزمایش ها منجر به تشخیص قطعی آن شده اند.
جهانپور اضافه كرد: برمبنای شواهد خصوصاً در مورد تعداد موارد و مرگ و میر بیماری در چین، بنظر می رسد حداكثر كشندگی این ویروس حدود ۲.۵ درصد باشد. این بیماری در ۷۰ تا ۸۰ درصد ممكنست بدون علایم و خفیف باشد و حتی نیازی به درمان نداشته باشد. تنها حدود ۲۰ درصد ممكنست مراجعه به بیمارستان ها داشته باشد و نیازمند بستری شوند، از این جمع نیز حدود ۵ تا ۶ درصد ممكنست نیازمند مراقبت های ویژه در آی سی یو باشند.


میزان مرگ و میر كرونا در گروه های سنی مختلف
وی اشاره كرد: این بیماری تابحال در افراد زیر ۱۴ سال و بویژه در افراد زیر ۹ سال در دنیا گزارشی از مرگ و میر نداشته و بر عكس در افراد بالای ۶۰ سال مواردی بروز داشته است و در بالای ۸۰ سال نیز ممكنست حدود ۱۵ درصد جان خودرا از دست بدهند. در میانسالان اغلب گروه های پرخطر و دارای بیماری های مزمن زمینه ای لطمه پذیری بیشتری دارند. در مجموع مهمترین تكنیك و استراتژی مقابله با این بیماری خود مراقبتی و شست و شوی مكرر دست ها با آب و صابون مایع است.


ماندگاری بالای این ویروس در خارج از بدن موجود زنده

وی افزود: باتوجه به ماندگاری بالای این ویروس در خارج از بدن موجود زنده قاعدتا ضد عفونی كردن سطوح و استفاده از دستكش و همین طور شتسشوی دستها بسیار اهمیت دارد. باردیگر سفارش می نماییم كه مردم از دست دادن و بوسیدن و در آغوش گرفتن یكدیگر اجتناب كنند. اگر فردی علایم سرماخوردگی و شبه آنفلو آنزا دارد لازم است از ماسك استفاده نماید و در منزل بماند و در تجمعات حضور پیدا نكند.


پیش بینی مشاهده موارد جدید كرونا در سایر استانها

آغاز مهار كرونا در آستانه نوروز
جهانپور درباره ی پیش بینی های صورت گرفته در زمینه انتشار بیماری در كشور اظهار داشت: بنظر می رسد در ایام آینده بیماری همچنان رو به انتشار خواهد بود و در سایر استانها نیز به زودی مواردی پیدا خواهد شد. در خوشبینانه ترین حالت می توان اظهار داشت كه در آستانه نوروز وارد فاز مهار این بیماری شویم و در بدبینانه ترین حالت نیز اردیبهشت ماه وارد فاز مهار خواهیم شد. در مجموع انتظار معجزه برای مهار بیماری در یكی دو روز آینده یا آینده نزدیك نداشته باشیم. همانطور كه می بینیم در چین نیز بتازگی روند كاهش در تعداد مبتلایان اعلام شده است ولی چین هم همچنان درگیر این بیماری خواهد بود امیدواریم با تغییر دمای هوا و رعایت نكات بهداشتی و همین طور محدود كردن سفرها شاهد كاهش موارد بیماری در آینده باشیم.



5.0 / 5
3345
1398/12/07
16:55:01
تگهای خبر: آموزش , ارز , بهداشت , تولید
این مطلب زارا را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط زارا
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۳ بعلاوه ۴
زارا ZARA

زارا

فروش برند زارا

zarakala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت زارا محفوظ است