معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم تأكید كرد

ضرورت سهیم شدن مجموعه های كانونی در كاهش آلام اجتماعی كرونا

ضرورت سهیم شدن مجموعه های كانونی در كاهش آلام اجتماعی كرونا به گزارش زارا معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در دیدار با رئیس و چند تن از مسؤلان سازمان جوانان جمعیت هلال احمر تاكید كرد: مجموعه های كانونی می بایست در كاهش آلام اجتماعی ناشی از شیوع بیماری كرونا سهیم شوند.


به گزارش زارا به نقل از ایسنا، دکتر غلامرضا غفاری، در این دیدار با اشاره به مأموریت های جمعیت هلال احمر تصریح کرد: جمعیت هلال احمر همچون نهادهایی است که مأموریت های آن معطوف به خیر و منفعت عمومی است و بنابراین اقدامات این نهاد مورد پذیرش اجتماعی قرار گرفته و به شکلی از سرمایه اجتماعی مطلوبی برخوردار می باشد.
وی با اشاره به شیوع بیماری کرونا در ماه های اخیر در کشور و حتی در جهان تصریح کرد: یکی از مهم ترین دغدغه دست اندرکاران آموزش عالی کشور در شرایط پیچیده کنونی بازگرداندن دانشجویان به فضای دانشگاهی است چون که نبود دانشجویان در محیط دانشگاه تاثیر منفی می گذارد.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم داد: باید بپذیریم در جامعه ای زندگی می نماییم که به لحاظ اجتماعی پرریسک هستیم و در چنین شرایطی نقش تشکل ها و مجموعه های داوطلب از اهمیت بیشتری برخوردار می باشد.
دکتر غفاری افزود: در شرایطی که اوضاع اجتماعی پیچیده میشود، نقش آفرینی مجموعه های داوطلب لزوم پیدا می کند چون که در این شرایط مجموعه ها بعنوان میانجی عمل نموده و در باز گرداندن جامعه به حالت عادی تاثیر دارند.
معاون وزیر علوم تصریح کرد: هر چه اتصال مجموعه های دانشجویی با مجموعه هایی همچون سازمان هلال احمر بیشتر برقرار باشد، نقش این مجموعه ها پررنگ تر و مؤثرتر می شود.
دکترغفاری اضافه کرد: هنگامی که اتصال مجموعه ها با یکدیگر بیشتر شود، احساس خود اجتماعی تقویت می شود و آن گاه است که دانشجویان خویش را سهیم در حل مسائل جامعه می دانند.
معاون فرهنگی و اجتماعی وزیر علوم تاکید کرد: در همین شیوع بیماری کرونا، مجموعه کانون های فرهنگی نقش آفرینی ارزشمندی داشتند و به طرق مختلف شامل اقدامات پیشگیرانه، اقدامات امدادی و اقدامات کنترلی فعال بوده و هستند.
دکتر غفاری با اشاره به اینکه لزوم دارد تا مجموعه های کانونی در کاهش آلام اجتماعی ناشی از شیوع بیماری کرونا سهیم شوند، تاکید کرد: معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم آمادگی دارد تا بیشتر از پیش نسبت به همکاری و تعامل با سایر نهادها همچون سازمان جوانان جمعیت هلال احمر اقدام نماید.
به گزارش اداره کل روابط عمومی وزارت علوم، دکتر محمد گل فشان رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر هم در این دیدار در سخنانی با اشاره به ساختار این سازمان تصریح کرد: سازمان جوانان متشکل از کانون هایی از قبیل دانشجویی، روستایی، طلاب و دانش آموزی است که در بین این کانون ها، کانون های دانشجویی هم از تکثر و هم از طراوات خاصی برخوردار می باشند.
وی ادامه داد: این کانون ها علاوه بر عرضه خدمات امدادی، در زمینه های اجتماعی از قبیل محیط زیست، صدمه های اجتماعی، مسائل بهداشتی هم فعال می باشند و تا کنون خدمات ارزشمند ای را به انجام رسانده اند.
رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر با اشاره به نقش آفرینی کانون های دانشجویی در شرایط بحرانی به نقش این کانون ها در جریان زلزله سرپل ذهاب و یا سیل ابتدای سال قبل اشاره نمود و اضافه کرد: خوشبختانه کانون های دانشجویی در مبحث کرونا ورود خوبی داشته و اقدامات بزرگی را به انجام رسانده اند.
دکتر گل فشان اضافه کرد: وجود کانون های هلال احمر در سطح دانشگاه ها باعث تلطیف فضای دانشجویی در مواجهه با تنش های اجتماعی می شود چون که کانون های هلال احمر همچون مجموعه هایی هستند که افراد فارغ از نگاه و گرایش سیاسی به صورت کاملاً داوطلبانه و بر مبنای نوع دوستی در آن فعالیت می کنند.
وی تاکید کرد: این مجموعه های پویا و با طراوات می بایست از جانب مسؤلان دانشگاه دیده شوند و به فعالیتهای آنان بها داده شود تا بتوانند هویت خویش را حفظ نمایند.
رئیس سازمان جوانان جمعیت هلال احمر در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به برنامه این سازمان و تاکید رئیس جمهوری بر راه اندازی «خانه های هلال» به منظور عرضه آموزش های لازم برای جلوگیری از بحران هایی نظیر زلزله و دیگر حواد ث طبیعی و یا غیر مترقبه از مسؤلان وزارت علوم خواست: نسبت به راه اندازی خانه هلال در سطح دانشگاه ها ورود نمایند.
دکتر گل فشان در تبیین ساختار و مأموریت خانه های هلال دانشگاهی اضافه کرد: در این خانه ها، فعالان دانشجویی و کارشناسان دانشگاه ها آموزش های لازم را در مورد نحوه مواجهه با رخدادهای طبیعی دیده و مکانی هم از جانب سازمان تجهیز می شود تا در موقع لزوم به کار بیاید.
او همینطور از آمادگی این سازمان به منظور حمایت برنامه های خلاقانه و مبتکرانه کانون های دانشجویی در زمینه های در رابطه با سازمان اطلاع داد و اضافه کرد: با عنایت به ساختارهای موجود در دانشگاه ها هم افزایی در اجرای برنامه ها مورد تاکید سازمان می باشد.
دکتر گل فشان در انتها ابراز امیدواری کرد: زمینه توسعه همکاری ها و فعالیتهای مشترک با معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم فراهم شود.
در ادامه این دیدار، مهندس محمدهادی عسکری مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم هم با اشاره به «دانشگاه اجتماعی» بعنوان راهبرد معاونت فرهنگی و اجتماعی در دوره فعلی تاکید کرد: دانشگاه اجتماعی نمی تواند نسبت به رویداد ها و حوادث پیرامون خود در جامعه بی تفاوت باشد و از این منظر جمعیت هلال احمر و کانون های دانشجویی هلال احمر واجد ارزش های مهمی هستند.
وی با اشاره به خدمات پرارزش جمعیت هلال احمر در حوادث طبیعی سال های اخیر کشور، این سازمان را سازمانی مردمی و مورد تأیید و حمایت مردم دانست و اضافه کرد: کانون های دانشجویی هلال احمر دانشگاه ها هم در این حوادث تلخ در کنار سایر اقشار این جمعیت، اقدامات سازنده ای را انجام داده اند که شایسته قدرشناسی است.
مهندس عسکری در ادامه با اشاره به شرایط پیش آمده ناشی از انتشار کرونا اظهار داشت: کرونا بعنوان یکی از موضوعات مهمی اجتماعی واجد الزاماتی است که می بایست بدان توجه گردد و این اجبار های اجتماعی در نحوه مواجهه با آن و دیگر موضوعات از اهمیت برخوردار می باشد.
مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم افزود: حضور کانون های هلال احمر در سطح دانشگاه های کشور علیرغم اینکه یک فرصت برای دانشگاه اجتماعی قلمداد می شود، می بایست فاقد نگاه فرمایشی از بیرون دانشگاه باشد و در این راستا باید ضمن تداوم پشتیبانی از این مجموعه های پویا و تلاش در جهت استمرار ارتباط با ظرفیت های بوجود آمده نباید گذاشت تا آنها گرفتار نوعی رها شدگی و نفی نظارت پذیری شوند.
مهندس عسکری تاکید کرد: باید افتراق ساختار و تعارض در فعالیتهای دانشجویی را به رسمیت شناخت و بر این اساس می بایست به دنال ایجاد مزیت رقابتی در فعالیت ها بود.
وی ادامه داد: یکی از مؤلفه مهم دانشگاه اجتماعی، مشارکت است. هدف مجموعه معاونت فرهنگی و اجتماعی توسعه مشارکت دانشجویی در فعالیت هاست و در این راستا می بایست زمینه کنش دانشجویان در برنامه ها را فراهم ساخت.
مدیرکل فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ظرفیت هایی که ار تعاملات بین سازمانی ایجاد می شود، تصریح کرد: تعاملات بین سازمانی نباید محدود به برنامه های دوره دانشجویی افراد باشد و بلکه این تعاملات زمانی مؤثر تر و کارآمد تر می شود که در آن از ظرفیت های بوجود آمده در دوران بعد از دانشجویی و در سطح جامعه هم بتوان بهره برد.
مهندس عسکری هم در انتها ابراز امیدواری کرد: برگزاری این دیدار بتواند گام مؤثری در جهت افزایش تعاملات ستاد فرهنگی وزارت علوم و سازمان جوانان جمعیت هلال احمر ایجاد نماید.
گفتنی است در انتها این دیدار مقرر شد تا کارگروه مشترکی متشکل از نمایندگان معاونت فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم و سازمان جوانان جمعیت هلال احمر تشکیل و زمینه های توسعه همکاری ها احصاء شود.



5.0 / 5
1852
1399/04/31
13:42:43
تگهای خبر: آموزش , ارز , بهداشت , خدمات
این مطلب زارا را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط زارا
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۵
زارا ZARA

زارا

فروش برند زارا

zarakala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت زارا محفوظ است