رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی:

دیپلماسی فرهنگی امنیت زاست و اقتصاد را شکوفا می کند

دیپلماسی فرهنگی امنیت زاست و اقتصاد را شکوفا می کند به گزارش زارا، رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در رابطه با ارزش دیپلماسی فرهنگی اظهار داشت: از آن بعنوان دیپلماسی نرم یاد می شود که اقتصاد کشورها را شکوفا می کند و ثمرات بسیاری در تمامی حوزه ها برای کشورها دارد و تمام کارهایی که در دولت سیزدهم انجام شد در سایه این دیپلماسی نرم بود.


به گزارش زارا به نقل از ایسنا، حجت الاسلام ایمانی پور ـ رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ـ امروز یکشنبه (۱۰ اردیبهشت) در آیین گرامیداشت «روز دیپلماسی فرهنگی و تعامل با جهان» که با حضور محمد مهدی اسماعیلی-وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و مهمانان داخلی و خارجی در حسینه الزهرا سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی برگزار شد اظهار نمود: تعداد افردای که هم حیات پربرکت داشته باشند هم ممات پربرکت کم هستند که شهید رئیسی همچون این افراد است. همینطور شهید سلیمانی هم همچون افرادی بود که علاوه بر حیات پربرکت شهادت پربرکتی داشتند. شهادت ایت الله رییسی هم برکات و ثمرات زیادی برای نظام داشت که یکی از اینها نزدیکی ملت و دولت بود و دوری ملت و دولت با شهادت ایشان برطرف شد.
وی ادامه داد: اتفاقات اخیر هم نشان داد با وجود همه سیاه نمایی ها همه در صحنه بودند و میزان حضور، حضور موفقیت آمیزی بود و رسانه های غربی برای مأیوس کردن مردم برای حضور در صحنه سنگ تمام گذاشتند اما با این وجود اتفاقات خوبی رقم خورده و رقم خواهد خورد.
ایمانی پور خاطرنشان کرد: یکی از ثمرات شهادت آیت الله رئیسی هم بستگی جهانی با ایران بود و نشان داد با وجود تلاشهای صورت گرفته تعاملات با جهان در نقطه خوبی قرار گرفته است و به دنبال اتفاقات طوفان الاقصی دوست و دشمن، ایران را ستایش می کنند.
ربیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی اضافه کرد: جایگاهی که امروز ایران در زمینه جهانی دارد بخش جدی اش را در دولت شهید رییسی به دست آورده است.
ایمانی پور اظهار داشت: ولایتمداری شهید رئیسی در دوره سه ساله هم به خوبی دیده می شد. اینکه به برکت خون شهدا امروز در نقطه خوبی هستیم و شهید رئیسی اهتمام ویژه ه ای به حوزه دیپلماسی فرهنگی داشتیم.
ایمانی پور همینطور ضمن اشاره به سالروز تاسیس سازمان اظهار داشت: سازمان برای انسجام امور فرهنگی بین المللی تاسیس شد و همان سالهای اول تاسیس نگرانی رهبری بود که این همه سطح تعاملات چگونه می خواهد مدیریت شود.
وی ضمن اشاره به تعبیر رهبری در مورد آیت الله تسخیری که زبان گویای اسلام هستند اظهار داشت: همه دوستان ستادی ما امروز خدمات شایسته ای را در حوزه دیپلماسی فرهنگی داشتند.
ایمانی پور در رابطه با ارزش دیپلماسی فرهنگی اظهار داشت: از آن بعنوان دیپلماسی نرم یاد می شود که اقتصاد کشورها را شکوفا می کند و ثمرات بسیاری در تمامی حوزه ها برای کشورها دارد و تمام کارهایی که در دولت سیزدهم انجام شد در سایه این دیپلماسی نرم بود.
وی به چرایی و چیستی دیپلماسی فرهنگی اشاره نمود و از آن بعنوان قدرت نرم نام برد و اظهار داشت: این دیپلماسی امنیت زاست و اقتصاد را شکوفا می کند و باعث رونق کشور می شود. به موازات جریان تحریم، جریان تحریف حقایق وجود دارد که باید برای خنثی سازی آن و به نمایش گذاشتن تصویر واقعی کشور تلاش نماییم. راجع به دیپلماسی فرهنگی ضروری است یک بازتعریف داشته باشیم.
وی توجه به حوزه غیردولتی و غیرمردمی را از اقدامات مهمی یاد کرد که همراه با توسعه صادرات فرهنگی در سازمان فرهنگ شکل گرفته و در حوزه دیپلماسی فرهنگی می تواند موثر واقع شود. در سازمان مصمم هستیم در قالب نگاه رهبری انسجامی به قرارگاه دیپلماسی فرهنگی بدهیم. اقلیت های مذهبی و رهبران آنها در ایران در این چارچوب به ما کمک کردند.
**رسالت اصلی رایزنان فرهنگی شکستن تابوی هراس از ایران است
ایمانی پور در ادامه اظهار داشت: فعالیتهای فرهنگی ما در خارج از کشور ابعاد مختلفی دارد؛ چون فرهنگ در کشور ما توسعه و دامنه گسترده ای دارد از فعالیتهای فرهنگی هنری تا فعالیتهای دینی را شامل می شود. رایزنان فرهنگی هم در این سال ها تلاشهای خوبی برای معرفی هم گفتمان انقلاب اسلامی و هم معرفی اسلام و تشیع داشتند. یکی از چیزهایی که به صورت قهری سبب هراس می شود عدم شناخت کافی است. ازاین رو رایزنان فرهنگی تلاش کردند که شناخت مناسبی از حقیقت های جمهوری اسلامی ایران عرضه کنند.
وی افزود: به موازات جریان تحریم، یک جریان تحریف شکل گرفته در جهان، تحریف حقایق جمهوری اسلامی ایران و گمان می کنم که وظیفه و رسالت اصلی رایزنان فرهنگی شکستن این تابوی هراس از ایران است که تا حدود زیادی موفق شدند. شاهد هستید که برای همدردی با ملت ایران بمناسبت شهادت رئیس جمهوری، هیات های مختلفی از کشورهای مختلف می آیند و همراهی و همدلی این کشورها نشان می دهند که ایران تعامل با جهان و دستکم در دولت سیزدهم تعامل سازنده و رو به رشدی بوده است.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی همینطور در مورد دستاوردهای این حوزه در نقاط مختلف جهان و اینکه چه نقاط و ضعفی وجود داشته و در دولت بعدی ضروری است به چه حوزه ای توجه شود؟ اظهار داشت: شرکای اصلی هر کشور همسایگان آن هستند و اگر در حوزه همسایگی تعامل سازنده ای وجود داشته باشد به صورت قهری امنیت برای کشور بوجود می آورد. یک دیپلماسی هوشمند حتما همکاری با همسایگان را در اولویت خودش قرار می دهد. همچنین که در دولت سیزدهم این صورت گرفت. پارسال شش نفر از وزرای فرهنگ کشورهای همسایه به ایرن آمدند و متقابلا سفرهایی به کشورهای همسایه داشتیم که توفیق های خوبی به دست آمد.
وی ادامه داد: امروز در شرایط خوبی با کشورهای همسایه هستیم با اینکه برای آمریکای لاتین که تشنه شنیدن حقایق رئیس جمهوری اسلامی ایان است تدبیر شد پس از سال ها رایزن فرهنگی ایران در دو کشور آمریکای لاتین مستقر شدند. در کشورهای آفریقایی هم بعنوان هدف بعدی داریم تلاش می نماییم حوزه فرهنگی جمهوری اسلامی ایران توسعه پیدا کند. این یک حضور ساختگی نیست. بر مبنای مطالباتی است که از جانب آن کشورها به وجود آمده و دائما از ما چنین درخواستی را دارند که حضور فرهنگی ایران را توسعه دهیم که این اتفاق می افتد.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی همینطور در اینباره که روند به کارگیری و استخدام رسمی و همکاری از بین دانش آموختگان رشته های مرتبط در این سازمان چیست، اظهار داشت: به نظر می آید ورودی بسته ای داریم و خیلی این دایره وسیع نیست. در دوره جدید فضایی ایجاد کردیم که هر کسی اگر به صورت شخصی علاقمند است بعنوان رایزن فرهنگی اعزام شود خودش را عرضه نماید. البته در یک کمیته ای که بدین منظور داریم صلاحیت ها بررسی می شد. این درهای بسته ای که گفته می شد هم اکنون وجود ندارد.

**۷۰ استخدامی جدید در سازمان فرهنگ و ارتباطات
وی ادامه داد: با دقت در چینش رایزنان جدید، از حوزه ها و با سلایق مختلف، رایزن اعزام شده است. در این دوره رایزن از اهل سنت انتخاب کردیم، یک بانوی رایزن داریم و وابسته فرهنگی خانم در یکی از کشورهای همسایه مستقر شده است. حدودا از طوایف مختلف، از اقشار متعدد بعنوان رایزن انتخاب کردیم. ورودی سازمان در این سال ها بسته بود؛ نه از طرف خود که محدودیت های اداری و استخدامی اما در آزمون پیش روی استخدامی ۷۰ نفر جذب سازمان فرهنگ می شوند و با توافقی که با اداره استخدامی کردیم پس از این ۱۰۰ نفر دیگر هم می توانیم وارد نماییم که انتظار می رود نیروهای جوان و شایسته کشورمان که علاقه مند به فعالیت در حوزه بین الملل هستند شرکت نمایند و ما افتخار همکاری شان را در آنیده نزدیک داشته باشیم.
ایمانی پور در مورد تعاملات برای معرفی هنرمندان در زمینه بین الملل اظهار داشت: وقتی از ترویج گفتمان انقلاب و معرفی جمهوری اسلامی صحبت می نماییم بخش اصلی، معرفی هنر انقلاب است اما یک ترازی را باید در اعزام گروههای فرهنگ هنری و هنرمندان به خارج از کشور اعمال می نماییم. وقتی بعنوان نمایندگان جمهوری اسلامی کسانی در خارج از کشور حضور پیدا کنند باید از تراز مناسبی برخوردار باشند. حتما اولویت های ویژه ای برای هنرمندان حوزه انقلاب قائل هستیم اما دوستان هم باید تلاش کنند در این عرصه سطح خویش را ارتقا دهند که نمایندگان شایسته ای برای جمهوری اسلامی ایران در قسمت هنر باشند، حتما بهره مند هستیم و خواهیم بود.

**نهادهای فرهنگی ما در حوزه فیلم سازی در خارج از کشور چه کرده اند؟
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در عین حال در رابطه با اقدام های سازمان در تولیدات هنری شامل فیلم اظهار داشت: در این دوره، فکر جدی برای تولیدات مشترک صورت گرفت. البته همیشه صحبت این بود اما بضاعت بخش های فرهنگی متاسفانه در کشور آنقدر کافی نبود که بتواند به تولیدات مشترک بپردازد. برای تولید یک فیلم سینمایی مشترک باید دست کم یک میلیون یورو هزینه شود و نهادهای فرهنگی شاید این میزان توانایی را نداشته باشند. این کف همکاری برای ساخت یک فیلم مشترک است.
ایمانی پور خاطرنشان کرد: اگر دوستان رسانه ای ما کمک کنند و فهم درستی از لزوم، چیستی و چرایی دیپلماسی فرهنگی در کشور صورت بگیرد در آن صورت شاهد خواهیم بود که حمایت های جدی تری از حوزه هنر و فرهنگ می شود. در این صورت همکاری ها توسعه می یابد و هم تولیدات فیلم. مشکل سینماگران ما تأمین هزینه های تولید یک فیلم است. بعنوان کسی که سال ها در این عرصه کار می کردم یکی از موثرترین روش های همکاری و تعامل فرهنگی و معرفی کشور، مسیر هنر خصوصا سینما است.

**از صادرات فرهنگی چه خبر؟

ایمانی پور در پاسخ به سوال دیگری در مورد صادرات فرهنگی اظهار داشت: نخستین کاری که باید در حوزه صادرات فرهنگی انجام داد اتصال ظرفیتهای داخل و خارج از کشور است. یکی از مسائل اصلی اینست که بسیاری از متقاضیان و فرهنگ و هنر ایرانی، ظرفیتهای داخل کشور را نمی شناسند و اینکه چطور می توانند به این ظرفیت ها دسترسی داشته باشند. اتفاقی که افتاد اینست که برخی از هنرمندان و موسسات فرهنگی و هنری را با همتایان خود در خارج از کشور اشنا کردیم تا بتوانند همکاری کنند.
وی افزود: البته پلتفرمی هم طراحی شده که در آنجا همه بتوانند ظرفیتهای خودشان را معرفی کنند. یکی از مشکلاتی که به صورت طبیعی ناشی از تحریم است انتقال فجر برای مبحث صادرات فرهنگی که سنگی پیش پای اصحاب فرهنگ و هنر و به خصوص کسان یکه می خواهند در این عرصه می خواهند فعال باشند. اما تلاش هایی می شود و قول هایی گرفتیم که این مسئله را بتوانیم حل نماییم.
رئیس سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی ابراز کرد: فعلاً در حوزه زیرساختی هستیم اما در استانهای مرزی هم به فکر ایجاد بازارچه های مرزی هستیم که بتوان صادرات فرهنگی را توسعه داد. همکاری با هشت استان مرزی پیشبینی شده که هفته پیش با کردستان شروع شد و این یکی از زمینه هایی است که ظرفیتهای صادرات فرهنگی را گسترش می دهد تا رسیدن به شرایط مطلوب فاصله داریم، اما گامهای اولیه در این راه برداشته شده است.
ایمانی پور همینطور در رابطه با اقدامات سازمان در حوزه مقاومت اظهار داشت: یکی از وظایف و مأموریت های اصلی سازمان فرهنگ و ارتباطات معرذفی گفتمان انقلاب اسلامی است و اگر بخواهیم برجسته ترین بخش گفتمان انقلاب را عنوان کنم گفتمان مقاومت است که نه فقط کشورهای حوزه مقاومت که خیلی از کشورهای دیگر هم به آن اقبال نشان می دهند. معرفی شایسته اینست که مقاومت یعنی چه؟ از منظر یک خارجی خیلی تفاوتی بین ترور و مقاومت نیست و اینکه بفهمانید تفاوت این دو و تفاوت بین حزب الله و داعش چیست یکی از کارهایی است که بعنوان کار مقدماتی باید صورت گیرد که در این عرصه نشست های مختلف و گفت و گوهای مختلفی در کشورهای اسلامی و غیر اسلامی برگزار شده است.
وی ادامه داد: امروز از زبان فرهیختگان کشورهای خارجی می شنویم که انسانیت مدیون جمهوری اسلامی ایران است. این نشان داده است که گفتمان جمهوری اسلامی ایران و گفتمان مقاومت انتشار یافته است و بخش جدی از این کار مرهون تلاشهای ناپیدای همکاران ما در خارج ا زکشور است. اصراری هم در اینکه چنین فعالیتهایی دیده شود نداریم اما حقیقت اینکه هر اتفاقی در این عرصه یا مستقیما توسط همکاران ما ساماندهی می شود یا بدون واسطه.




منبع:

0.0 / 5
147
1403/04/13
09:38:59
تگهای خبر: ارز , اقتصاد , بازار , تولید
این مطلب زارا را می پسندید؟
(0)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط زارا
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۴ بعلاوه ۱
زارا ZARA

زارا

فروش برند زارا

zarakala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت زارا محفوظ است