گزارش زارا به نقل از مهر؛

آشفته بازارتحویل خودروها به مشتریان، برخی واردكنندگان متواری شدند

آشفته بازارتحویل خودروها به مشتریان، برخی واردكنندگان متواری شدند زارا: در ایام اوج افزایش قیمت خودرو كه بیشتر به بهانه نرخ ارز صورت گرفته بود، تب ثبت نام خریداران خودرو به اوج رسید، خریدارانی كه امروز دستشان برای دریافت خودرو به جایی بند نیست.



به گزارش زارا به نقل از مهر، تحولات نرخ ارز از ابتدای امسال وضعیت بی سابقه ای را در اغلب بازارها رقم زد. اتفاقی كه حاصل بی تدبیری و بی توجهی مقامات دولتی به هشدارهای چندین و چند ماهه فعالان اقتصادی، كارشناسان و اقتصاددانان بود؛ اما حالا تاوان این سوء مدیریت را در سطوح مختلف، مردم می پردازند.
سایه سنگین بازار سیاه خودرو بر سر خریداران
ماهها است كه به خاطر افزایش نرخ ارز، خیلی از فروشندگان به این بهانه، هر رفتاری را كه دلشان می خواهد با مشتریان انجام می دهند. قیمت را بدون ضابطه بالا می برند، فروششان را كم می كنند، بازار سیاه راه می اندازند و بعد با تبلیغات اغواكننده تلاش دارند كه مشتریان را به سمت خرید كالاهایشان بكشانند. اما مبحث از آنجا حادتر می گردد كه این كالاها، سرمایه ای بوده و مصرف كننده و خریدار مجبور می گردد بابت تأمین نیاز خود مبالغ هنگفتی را بپردازد و در بعضی موارد مجبور شود برای تأمین نیازهای خود به هر شرایطی كه فروشنده برایش تعریف می كند، تن بدهد.
این مبحث را به صراحت می توان در فروش های فوری و پیش فروش های خودرو به صراحت مشاهده كرد. آنگونه كه بررسی های میدانی خبرنگار مهر نشان داده است بازار خودروهای داخلی و وارداتی حالا دیگر یك بازار نیست بلكه بهتر است نام آنرا آشفته بازار نامید به این معنا كه فروشندگان و نمایندگان خودروسازان خارجی كه نماینده رسمی بودن یانبودن آنها هم با اما و اگرهای فراوانی هم مواجه می باشد، ثبت نام های متعددی را برای فروش خودروهایی كه حتی پای آنها هنوز به گمرك ایران نرسیده، انجام داده اند اما برای تحویل آنها به مشتریان این پا و آن پا می كنند. به نحوی كه مشتری كل مبلغ را به حساب نمایندگی واریز كرده و الان با مشقات بسیاری در حوزه تحویل خودروی خود مواجه شده است.
یكی از خریداران خودرو در گفتگو با خبرنگار مهر با اشاره به خریدی كه از نمایندگی های خودروسازان خارجی صورت داده، اظهار داشت: بیشتر از سه ماه است كه مبلغ خودروی ثبت نامی را به حساب نمایندگی واریز كرده ام و قرار بود خودرو را ۴۵ روزه تحویل دهند اما با گذشت سه ماه، هنوز موفق به دریافت خودروی خود نشده ام. پس از پیگیری های متعدد، كارمند بخش فروش این شركت وارد كننده گفتند كه در ترخیص خودروها، مشكل وجود داشته و دعوایی میان وارد كننده، گمرك و وزارت صنعت در حال پیگیری است.
وی اضافه كرد: من به قوانین كشور احترام گذاشته ام، طبق قانون و ضابطه، به یك شركت بزرگ كه فعالیت قانونی در كشور داشته و نمایندگی رسمی یك خودروساز بزرگ خارجی است، اعتماد و مبادرت به پیش خرید خودرو كردم. در زمان پیش خرید هیچ صحبتی از مشكل بر روی ثبت سفارش و ترخیص خودروها مطرح نبود. انتظار به حق من است كه خودروی خویش را ۴۵ روزه و در موعد مقرر تحویل بگیرم گویا بخاطر مشكلی كه بوجود آمده، كشمكشی بین شركت واردكننده با سازمان توسعه تجارت و گمرك بوجود آمده و می گویند برای ترخیص خودروهای ما، سازمان توسعه تجارت ایران باید پاسخ استعلام گمرك و شماره گذاری را بدهد تا شركت بتواند خودروی ما را تحویل بدهد.
وی افزود: خب اگر مشكلی وجود داشت چرا به این شركت اجازه پیش فروش دادند و اینطور مردم را سرگردان كردند؟
مقام مسئول: واردكنندگان متخلف تحت پیگرد هستند
در این میان یك مقام مسئول در وزارت صنعت، معدن و تجارت كه خواست نامش در گزارش ذكر نشود، در گفتگو با خبرنگار مهر اظهار داشت: اموال بعضی از واردكنندگانی كه از جانب مراجع نظارتی و اطلاعاتی دستگیر شده اند و در مورد آنها هم از جانب مراجع نظارتی پرونده قضایی تشكیل شده است، توقیف شده و باید با دستور قضایی، هر گونه واگذاری اموال آنها صورت گیرد. ازاین رو امكان دارد مدتی زمان طول بكشد تا خودروها به دست مشتریان برسد.
وی اضافه كرد: در این رابطه واردكنندگان باید تحت نظارت بیشتری قرار بگیرند تا مشكلی برای خریداران خودرو پیش نیاید.
فرار برخی واردكنندگان متخلف خودرو
در این میان برخی خبرهای رسمی و غیر رسمی از متواری شدن مدیران عامل برخی شركت های وارداتی حكایت دارد؛ به نحوی كه واردكنندگان برخی برندها در پرونده واردات غیر قانونی خودرو كه از جانب مراجع قضایی در حال پیگیری است، متخلف شناخته شده و از كشور متواری شده اند.
البته هنوز مراجع قضایی به صورت رسمی این خبر را تایید نكرده اند اما در بعضی محافل، زمزمه متواری شدن این افراد وجود دارد و حال انبوهی از ثبت نام كنندگان خودروهای وارداتی، با پرونده های بلاتكلیفی روبرو هستند كه تحویل خودروهای آنها را به آینده ای مبهم موكول می كند.
البته قبل از این هم مدیر عامل شركت مفتاح رهنورد بعنوان یكی دیگر از متخلفان حوزه واردات خودرو متواری شده بود كه بعدا دستگیر و جهت رسیدگی به تخلف، به مراجع مربوطه تحویل داده شد. الان خیلی از خریداران خودرو از این كمپانی ماههاست برای تحویل خودروهای ثبت نامی شان بلاتكلیف هستند.
بی تفاوتی سازمان حمایت در مواجهه با قربانیان تخلفات
نكته حائز اهمیت در این میان بی توجهی به حقوق مصرف كنندگانی است كه به علت سوء مدیریت سیاست گذاران و فقدان نظارت واقعی بر بازار خودرو، ماههاست دچار سرگردانی و بلاتكلیفی هستند و هیچ پاسخ روشن و واضحی به انتظاراتشان داده نمی گردد. وزارت صنعت، معدن و تجارت هم بعنوان متولی تولید و واردات خودرو گوشه عافیت انتخاب كرده و هیچ اظهارنظر و اقدامی در این زمینه انجام نمی دهد و معلوم نیست چه كسی باید پاسخگوی ضرر و زیان مردم باشد. سازمان حمایت مصرف كنندگان و تولید كنندگان هم یكی از خنثی ترین سازمان های مسئول است كه در بیشتر بازارها، نسبت به تحولات بی تفاوت است و تنها در صورت اذن و دستور، به مسائل ورود می كند و در چنین آشفته بازارهایی عموما حضور فعال و موثری ندارد.
برخورد عجیب و غریب خودروسازان داخلی با خریداران
در مورد بازار خودروهای داخلی هم فروش ها و پیش فروش ها وضعیت بهتری ندارد. حالا انبوهی از خریداران خودرو كه به هر دلیلی شامل مصرفی و سرمایه گذاری، خودرو خریده و از موعد تحویلشان هفته ها و ماه ها گذشته است، پاسخ روشنی برای تحویل خودروهای ثبت نامی شان دریافت نمی كنند.
طی هفته های گذشته برخی تخلفات خودروسازان در تحویل خودروهای ثبت نامی، جنجال های بسیاری را در محافل رسانه ای به وجود آورد چون كه برخی خودروسازان به جای خودروهای ثبت نامی، تصمیم گرفته بودند دو خودروی ایرانی در كلاسی متفاوت از خودروی ثبت نام شده را به مردم تحویل دهند كه البته موعد تحویل آن حتی امسال هم نبود تا بلكه بخشی از ضرر و زیان بازار خودرو جبران شود.
اگرچه در صنعت خودروسازی ایران، مشكلات متعددی وجود دارد كه بسیاری شان برآمده از چالش های ساختاری این صنعت است اما تجربه سالهای گذشته نشان داده كه خودروسازان هم در ایفای تعهدات خود به شدت ضعیف بوده و مسئولیت پذیری اندكی دارند. چون كه مسائلی همچون تحریم یك شبه رخ نداده و زمزمه های اعلام آن از جانب ایالات متحده آمریكا از ماه ها قبل به گوش می رسید اما خودروسازان با ولع بسیار، ثبت نام خودرو انجام دادند اما به تعهداتشان عمل نكردند.
حال باید منتظر ماند و دید، رضا رحمانی وزیر تازه نفس صنعت، معدن و تجارت چه تدبیری برای مدیریت آشفته بازار خودرو، لغو مجوز نمایندگی خودروسازان خارجی بی مسئولیت و تعیین تكلیف مردمی كه ماههاست از موعد تحویل خودروهایشان گذشته، اتخاذ خواهد نمود.

5.0 / 5
4424
1397/09/04
17:29:15
تگهای خبر: ارز , اقتصاد , بازار , برند
این مطلب زارا را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط زارا
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۷ بعلاوه ۳
زارا ZARA

زارا

فروش برند زارا

zarakala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت زارا محفوظ است