شیوه محاسبه شهریه در دانشگاه آزاد تغییر نمود، شهریه مناطق محروم كمتر از شهرهای بزرگ

شیوه محاسبه شهریه در دانشگاه آزاد تغییر نمود، شهریه مناطق محروم كمتر از شهرهای بزرگ به گزارش زارا رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اظهار داشت: برمبنای بودجه 99-98 دانشگاه آزاد اسلامی، شهریه ها برمبنای رشته محل تعیین شد و تا 50 درصد به هیأت های امنای استانی اختیار داده شد كه كاهش شهریه داشته باشند. بدین سبب در دوره جدید، محاسبه شهریه اینگونه نیست كه شهریه ها در كل كشور برابر باشد و شهریه مناطق محروم نسبت به تهران و شهرهای بزرگ كمتر خواهد بود.


به گزارش زارا به نقل از ایسنا، محمدمهدی طهرانچی در نخستین جلسه اتحادیه انجمن های اسلامی دانشجویان مستقل سراسر كشور كه عصر روز گذشته در واحد دماوند برگزار شد، با تشریح تاریخ و كاركرد نهاد دانشگاه در غرب، اظهار داشت: از نیمه دوم قرن بیستم دانشگاه از نخبگانی وارد گسترده شد و انتظاری كه از دانشگاه گسترده می رفت، با دانشگاه نخبگانی متفاوت بود و این دانشگاه بر پایه توسعه مفهوم شهروندی شكل گرفت و كاركرد آن توسعه مفاهیم بوسیله دانشگاه بود.

وی ادامه داد: در این دانشگاه مفاهیم مدرنیته سازمان یافته مورد توجه قرار گرفت و یكپارچگی اجتماعی مبتنی بر دین و خانواده جای خودرا به شغل و نظامات شغلی داد.

دانشگاه با هدایت غرب بر اساس دین گریزی و دین زدایی به ایران آمد
طهرانچی با اشاره به اینكه ورود دانشگاه به ایران اشتباه بنیانگذاری شد و با هدایت غرب بر اساس دین گریزی و دین زدایی به ایران آمد، اظهار داشت: بعد از انقلاب اسلامی، امام (ره) بعنوان یك عالم برآمده از حوزه علمیه، دانشگاه بعنوان نهاد برآمده از غرب را نهی نكرد، بلكه در كنار حوزه علمیه به دانشگاه نیز مشروعیت بخشید و سوژه وحدت حوزه و دانشگاه را مطرح نمود، اما نكته قابل توجه این است كه كاركرد دانشگاه بعد از انقلاب اسلامی همچنان مسیر خودرا ادامه داد، بطوریكه هنوز نمی توانیم بگوییم دانشگاه در این چهل سال تحول كامل پیدا كرده است، بلكه دانشگاه های ما هنوز بر روی ریلی هستند كه هژمونی دانشگاه غرب آنرا هدایت می كند و ISI، اسكوپوس و مقاله مفاهیمی از هژمونی غرب است.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اشاره كرد: گاهی دوستان ما در آموزش عالی توجه ندارند كه این نوع نظام علمی كه غرب درست كرده است، یك هژمونی دارد و ادبیات خاص خودرا تحمیل می كند.

وی با اشاره به اینكه دانشگاه فقط دستاورد علمی ندارد، اظهار داشت: هسته و مغز دانشگاه، علم و فرهنگ است، اما پوسته و لایه بیرونی آن اقتصاد، مسائل اجتماعی و فناوری است، بدین سبب مقاله مربوط به هسته می شود و دانشگاه در غرب ایجاز ارزش های فرهنگی، نهادهای اجتماعی و توسعه فرهنگی را دنبال می كند. بدین سبب هدف دانشگاه های غربی از ایجاد انجمن های سیاسی، تلاش جهت راه اندازی احزاب سیاسی بود و فعالیت های اجتماعی را ابتدا در دانشگاه شكل می دادند تا بتوانند آنها را در جامعه پیاده سازی كنند. غرب با این تفكر به دنبال دموكراسیزه كردن اجتماع و دانشگاه است و بنا بر این است كه دانشگاهی كه برآمده از غرب است و هنوز تفكرات غربی در آن وجود دارد، با تشكل انقلابی مخالفت می كند، چونكه با آن تضاد فكری دارد.

مدیری كه دانشگاه را برمبنای تفكرات غربی اداره می كند، با تشكل انقلابی مخالف است

بنا بر اعلام روابط عمومی دانشگاه آزاد اسلامی، طهرانچی افزود: طبیعی است مدیری كه دانشگاه را برمبنای تفكرات غربی اداره می كند، با تشكل انقلابی مخالف است. حال سوال اینجاست كه دانشگاهی كه از غرب وارد شد، چگونه توانست در انقلاب اسلامی نقش آفرینی كند. در پاسخ به این پرسش باید توجه داشت كه دانشگاه یك ظرف است و اساتید و دانشجویان مظروف آن هستند. بدین سبب اساتید و دانشجویان انقلابی توانستند بر ظرف دانشگاه اثر گذارند و در پیروزی انقلاب نیز نقش آفرینی كنند.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینكه نمی توان برای داشتن دانشگاه انقلابی منتظر بالادستی ها ماند، اظهار داشت: باید ظرف و مظروف در تعامل نزدیك با هم شكل بگیرند و اینجاست كه نقش تشكل های انقلابی در كنار مدیران انقلابی اهمیت پیدا می كند. بنا بر این مقام معظم رهبری توجه جدی به تشكل های دانشجویی دارند و همه ساله به صورت ویژه با آنها دیدارهایی انجام می دهند.

وی تاكید كرد: انتظار از تشكل ها این است كه علاوه بر اینكه رسالت اجتماعی خودرا به خوبی انجام می دهند، بر ظرف دانشگاه نیز تأثیر بگذارند.

عضو هیأت امنای دانشگاه آزاد اسلامی با اشاره به اینكه شعار وزارت علوم، كیفیت بخشی و شعار ما در دانشگاه آزاد اسلامی كارآمدسازی و توجه به اشتغال جوانان است، اظهار نمود: برای تحقق این شعار، نخستین كاری كه در دانشگاه آزاد اسلامی انجام دادیم، تغییر ساختار بود و توانستیم ساختار حاكم بر آموزش عالی را بشكنیم و بجای دو معاونت آموزش و پژوهش، معاونت های علوم انسانی و هنر، علوم پزشكی، علوم مهندسی و كشاورزی، آموزش های عمومی و مهارتی، تحقیقات، فناوری و نوآوری و پژوهشگاه و شبكه های آزمایشگاهی و مفاهیم جدیدی تحت عنوان سرا ایجاد نماییم. بحث ما این است كه اكنون نظام آموزش عالی به كارآمدسازی نیاز دارد، نه كیفیت بخشی صرف.

شهریه مناطق محروم نسبت به شهرهای بزرگ كمتر خواهد بود
طهرانچی تاكید كرد: كارآمدسازی و توجه به اشتغال جوانان، شعار جدی ما در دانشگاه آزاد اسلامی است و نمود عملی این شعار را در آینده نزدیك خواهیم دید. در این راه از انجمن ها و تشكل های دانشجویی می خواهیم به ما كمك كنند كه چگونه می توان آموزش عالی را كارآمد كرد تا اتفاقاتی كه آموزش عالی برای تحول نیاز دارد را رقم بزنیم و آنرا با قالب های بومی طراحی نماییم.

او در آخر با اشاره به دغدغه دانشجویان نسبت به افزایش شهریه دانشگاه آزاد اسلامی در سال تحصیلی جدید، اشاره كرد: برمبنای بودجه ۹۹-۹۸ دانشگاه آزاد اسلامی، شهریه ها برمبنای رشته محل تعیین شد و تا ۵۰ درصد به هیأت های امنای استانی اختیار داده شد كه كاهش شهریه داشته باشند. بدین سبب در دوره جدید، محاسبه شهریه اینگونه نیست كه شهریه ها در كل كشور برابر باشد و شهریه مناطق محروم نسبت به تهران و شهرهای بزرگ كمتر خواهد بود.




منبع:

5.0 / 5
3831
1398/07/13
21:55:21
تگهای خبر: آموزش , ارز , اشتغال , اقتصاد
این مطلب زارا را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط زارا
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۳
زارا ZARA

زارا

فروش برند زارا

zarakala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت زارا محفوظ است