عضو هیات علمی دانشگاه تهران:

آزادی آكادمیك در ایران مضطربانه است

آزادی آكادمیك در ایران مضطربانه است به گزارش زارا عضو هیات علمی دانشگاه تهران با تاكید بر این كه آزادی آكادمیك در ایران مضطربانه است، اظهار داشت: بر این اساس هر كسی این حق را دارد ما را بابت انتشار كار تحقیقی بازخواست كند.


به گزارش زارا به نقل از ایسنا، دكتر مهرداد عربستانی در اولین همایش مطالعات فرهنگی و اجتماعی آموزش عالی، علم و فناوری كه امروز در پژوهشكده مطالعات فرهنگی و اجتماعی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری برگزار شد، با تاكید بر اینكه انجام پژوهش های اجتماعی در ایران با موانعی همراه می باشد، اظهار نمود: برخی مسائل حساس در علوم اجتماعی و رفتاری ایران داریم كه صحبت كردن از آن نیازمند بررسی نوعی تبارشناسی است. پس از انقلاب گفتمان شكل گرفته در ایران، انقلابی و اسلامی بود. همینطور نوعی تنزیه گرایی اخلاقی در گفتمان سیاسی ترویج می شد.

ایشان در ادامه اظهار نمود: مبحث دیگر در پژوهش اجتماعی دركشور ضد امپریالیستی بودن انقلاب بود كه از ابتدا هم بسیار روشن بود؛ امسال چهملین سال نمادین حركت ضد آمریكایی ایران را در پیش داریم و پس از انقلاب تاكید شد كه مستقل باشیم و تحت تأثیر غرب نباشیم.

وی با اشاره به اینكه غرب زدگی در شكل گیری گفتمان قالب پس از انقلاب نقش دارد، اظهار داشت: هدف انقلاب فرهنگی نزدیك كردن حوزه و دانشگاه با یكدیگر بود. این دانشگاه ها بعنوان دانشگاه های ایده آل ایرانی تعریف شدند.

این جامعه شناس افزود: هیچ جای دنیا امكان ندارد كسی در مورد علوم اجتماعی صحبت كند، ولی وضعیت جامعه را نقد نكند؛ اما برخی مسایل چون با فانتزی جامعه ما سازگار نیست، در نتیجه پژوهش در مورد آن هم همچون موارد حساس پژوهش های اجتماعی به شمار می روند كه البته رابطه جنسی، مسایل قومی و غیره همچون این موضوعات است.

این استاد دانشگاه تهران تصریح كرد: متاسفانه به علت حساس بودن برخی مسائل خیلی از همایش ها، سخنرانی ها، تحقیقات، پروپوزال ها و تحقیقات دانشگاهی در این حوزه در كشور ما لغو می شوند و ما در انجام و انتشار تحقیقات این حوزه ها آزاد نیستیم.

به قول وی، قوانین ما به ما نمی گوید در مورد مسائل حساس جامعه تحقیق نكنیم، اما این قوانین نانوشته است كه به ما فشار می آورد، ضمن اینكه در مورادی هم ما به علت وجود ایدئولوژیك قالب گرفتار خودسانسوری می شویم.

این پژوهشگر اظهار داشت: با وجود همه موانع، وضعیت علوم اجتماعی در ایران تاریك نیست و ما در كشور كارهای علمی و پژوهشی تولید می كنیم؛ در واقع ما آزادی آكادمیك در كشور داریم، اما این آزادی مضطربانه است؛ به این مفهوم دیگری این حق را برای خود قائل است كه ما را بابت انتشار كار یا تحقیقی بازخواست كند.

در ادامه عباس كاظمی، عضو هیأت علمی پژوهشكده مطالعات فرهنگی و اجتماعی درباره پادرهوایی آكادمیك در پنل مربوط به این مورد اظهار نمود: گروه خاصی از تحصیل كردگان برای ارتقای اجتماعی به دنبال رشد و پیشرفت بودند و پس از اینكه نتوانستند به ارتقای مورد نظرشان برسند، در یك حالت پا در هوا قرار گرفتند و شغل آنها هیچ تناسبی با رشته تحصیلی شان ندارد و حتی امكان دارد وضعیت فعلی شان را هم از دست دهند.

وی ادامه داد: پادرهوا طبقه ای در حال ساخته شدن است كه هنوز به خودآگاهی نرسیده و یك طبقه جهانیِ در حال ایجاد است.

وی اظهار داشت: بعنوان مثال پادرهوایی در كشور فرانسه به شغل های پاره وقت گفته می شود و در ایتالیا افرادی پا در هوا هستند كه درآمد بسیار پایینی دارند و در آلمان به افراد بدون شغل اطلاق می شود، در ایران هم این پا در هوایی به افرادی گفته می شود كه به دنبال ارتقای جایگاه اجتماعی خود هستند..



5.0 / 5
4564
1398/08/16
11:21:49
تگهای خبر: آموزش , تولید , دانشگاه , فناوری
این مطلب زارا را می پسندید؟
(1)
(0)
X
تازه ترین مطالب مرتبط زارا
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
نظر شما در مورد این مطلب
نام:
ایمیل:
نظر:
سوال:
= ۶ بعلاوه ۲
زارا ZARA

زارا

فروش برند زارا

zarakala.ir - حقوق مادی و معنوی سایت زارا محفوظ است