دیدار اعضای شورای سیاست گذاری جشنواره های فجر با رئیس جمهور
فرهنگ می تواند دریچه نجات ارتباطی ایران از محاصره واژگانی و ادبیاتی دشمنان باشد
به گزارش زارا، وزیر فرهنگ، پنج شنبه (۱۱ بهمن) در دیدار اعضای شورای سیاستگذاری جشنواره های فجر با مسعود پزشکیان رئیس جمهور اظهار داشت: ما در شرایط ایران هراسی قرار داریم و دشمنان تلاش می کنند نامی از ایران برده نشود و ایران و تاریخش را در محاصره واژگانی و ادبیاتی قرار داده اند، حتی بیشتر از محاصره و تحریم اقتصادی؛ دراین میان جز حوزه فرهنگ، هنر و ادب کدام حوزه است که می تواند دریچه نجات ارتباطی ایران باشد؟
به گزارش زارا به نقل از ایسنا، سیدعباس صالحی اضافه کرد: زمانیکه مسئولیت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی را برعهده گرفتم شرایط ویژه ای بر حوزه فرهنگ و هنر حاکم بود که قصد ندارم به آن اشاره کنم اما همین که توانستیم کاری نماییم تا این جمع در شوراهای سیاست گذاری جشنواره های فجر حاضر شوند قدمی به شعار دولت چهاردهم که وفاق است نزدیک تر شدیم البته همچنان با قله فاصله بسیاری داریم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خطاب به رئیس جمهور افزود: شما هم آقای رئیس جمهور، قدم هایی را بسمت اصحاب فرهنگ و هنر برداشتید دیدارهایی که در دو، سه ماه اخیر با اصحاب فرهنگ و هنر داشتید همچون دیدار با استاد موحد، استاد داوری اردکانی و حضور در کنسرت آقای فخرالدینی و... چشم اندازی را پدید آورد مبنی براینکه حضرت عالی قصد دارید از رویه معمولِ دولتمردان که توجهشان را بیشتر معطوف به حوزه اقتصاد و سیاست می کنند فاصله بگیرید.
صالحی با اشاره به اینکه این جلسه نمونه بسیار کوچکی از ظرفیت فرهنگی و هنری کشور است، خاطرنشان کرد: در حوزه فرهنگ و هنر بخش های مختلفی باید به میدان بیایند تا بتوانیم گامی به پیش برداریم و اگر دست به دست هم داده نشود اتفاق مورد نظر عملی نمی شود؛ البته قدم هایی می شود برداشت اما بعد از گذشت مدتی تبدیل به عقبگرد می شود و امید بوجود آمده را به ناامیدی بدل می کند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه اظهار داشت: در کنار این که اقتصاد طرح اصلی دولت ها است، آقای دکتر پزشکسان دو طرح درمان و آموزش را دنبال می کنند اما تصور من اینست که ضلع سوم این دو حتما باید حوزه فرهنگ و هنر باشد.
صالحی با اشاره به اینکه یکی از سیاستهای دولت چهاردهم توجه به همسایگان ایران است، خطاب به رئیس جمهور خاطرنشان کرد: یکی از دغدغه های شما ارتباطات سیاسی و اقتصادی با همسایگان است اما اگر نگوییم در همه همسایگان، در اکثر آنها حوزه فرهنگ و ادب زیست بوم ارتباطمان است و برپایه همین خصوصیت است که پایان بندی سفر شما در تاجیکستان در خاطره ها ماند.
رئیس شورای فرهنگ عمومی کشور اظهار داشت: سیاست و اقتصاد ما در شیوه ارتباطی مان با همسایگان جز بر این پهنه می تواند معنایی یابد؟ و چه کسانی جز جمع حاضر که سفیرانی بی منت برای کشور هستند می توانند سفیرانی برای ارتباطات پایدار باشند؟
وی ادامه داد: دولت به سرمایه اجتماعی، به امید و نشاط اجتماعی نیازمند است و اگر نگوییم این واژه ها فرو ریخته اند اساسا افول یافته اند و اگر بخواهیم در آموزش، درمان، اقتصاد و سیاست خارجی به اهدافمان برسیم باید توجه داشته باشیم امید و نشاط اجتماعی جز از دریچه ادب، فرهنگ و هنر بر نمی خیزد.
صالحی خاطرنشان کرد: اگر جمع حاضر و امثال این جمع ناامید باشند نمی شود به جامعه سرمایه اجتماعی تزریق کرد؛ اصحاب فرهنگ، هنر و ادب هستند که جایگاه میانجی دارند و هر اتفاق اجتماعی از راه این میانجی ها رخ می دهد؛ شخص رئیس جمهور به این حوزه توجه دارند اما این نگاه باید عمیق تر شود چون که زیست بوم خیلی از اتفاقات در این حوزه می باشد و در این حوزه باید کار جدی تری صورت گیرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اظهار داشت: ما در شرایط ایران هراسی قرار داریم و دشمنان تلاش می کنند نامی از ایران برده نشود و ایران و تاریخش را در محاصره واژگانی و ادبیاتی قرار داده اند، حتی بیشتر از محاصره و تحریم اقتصادی؛ دراین میان جز حوزه فرهنگ، هنر و ادب کدام حوزه است که می تواند دریچه نجات ارتباطی ایران باشد؟
وی با اشاره به اینکه هنوز هم این حوزه، حوزه اصلی ارتباطی ایران است، اضافه کرد: در جشنواره فیلم کوتاه سال جاری ۱۳۶۰۰ فیلم به جشنواره رسید و یکصد فیلم به نمایش درآمد، در جشنواره فیلم حقیقت هم ۲۳۱۴ فیلم از ۱۲۳ کشور جهان به دست ما رسیده بود؛ همانطور که مشهود است فرصت های ارتباطی ادبیات، فرهنگ، هنر و سینمای ما با جهان فرصت بی نظیر و یا کم نظیری است و ایران را با این حوزه می شناسند و همچنان مزیتی تاریخی برای ما به حساب می آید.
صالحی در انتها خاطرنشان کرد: اگر می خواهیم فضای ارتباط با جهان را بازتر نماییم جز از راه ادب، فرهنگ و هنر ممکن نیست.
این مطلب زارا را می پسندید؟
(0)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط زارا
نظرات بینندگان در مورد این مطلب